Titkos CIA-járatok szálltak le Romániában és Lengyelországban - derítette ki az ET vizsgálata

 
Az Európa Tanács megbízottja szerint feltételezett terroristákat szállító titkos CIA-repülőjáratok szálltak le Romániában és Lengyelországban.

 Dick Marty svájci szenátor szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint Románia egyike volt azoknak az országoknak, amelyek tagjai voltak az Egyesült Államok "kiszolgáltatási hálózatának" és ezért leszállásokat hajtottak végre területén az amerikai központi hírszerző hivatalhoz (CIA) kapcsolódó gépek. Valószínűleg volt egy lengyelországi repülőtér is, amelyet hasonló célra használtak. A jelentés számos más országot is azzal is vádol, hogy részt vállalt a CIA "megkérdőjelezhető tevékenységében".

 Az Európa Tanács vizsgálódása párhuzamosan folyik az Európai Parlamentével, amely már megállapította, hogy az az Eurocontrol nemzetközi légi irányítási szervezet információin alapuló megállapítások szerint az elmúlt öt évben a CIA több mint ezer repülése érintette az európai légteret, illetve európai repülőtereket, ám ezekről az érintett államok hatóságai nem kértek részletesebb információkat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.