Osztrák égetőmű a határszélre

A tervek szerint évente 200 ezer tonna hulladékot kívánnak megsemmisíteni az évtized végére elkészülő égetőben, s ez nem fogadható el sem a három nemzet határán lévő Őrségi Nemzeti Park, sem az őszre elkészülő gyógyfürdőre és a turizmusfejlesztésre alapozó szentgotthárdi önkormányzat számára - közölte Viniczay Tibor szentgotthárdi polgármester, akit meglepetésként ért, hogy a projektről csak az osztrák vállalkozás honlapjáról értesült. Kifogásolta azt is, hogy a már készülő biomassza-erőmű előkészítésébe sem vonták be időben.

Viniczay Tibor elmondta: egyeztetést kezdeményezett a leendő létesítményről a beruházóval és a határ osztrák oldalán fekvő település, a szemközti Heiligenkreutz polgármesterével. A megbeszélésen kiderült: a létesítményt ugyan a legmodernebb szűrőberendezéssel látják el, mégis jelentős lehet a környezetszennyezés a magyar oldalon az állandó északnyugati szélirány miatt.

- Megkérdeztem az osztrák illetékeseket, hogy a beruházás tervezésénél miért nem vették figyelembe a magyar oldal érdekeit. Erre sajnos nem kaptam választ - állította a szentgotthárdi polgármester. Hozzátette: ha nem születik számukra is elfogadható megoldás, úgy élő láncot szervezve demonstrálnak majd a beruházás megvalósulása ellen.

Õszre elkészül a szentgotthárdi gyógyfürdõ, ami a leendõ osztrák égetõmû közelében fekszik
Õszre elkészül a szentgotthárdi gyógyfürdõ, ami a leendõ osztrák égetõmû közelében fekszik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.