Felejtsék el a hamis sms-t

Bűncselekmény hiányában a nyomozás megszüntetésére utasította a Legfőbb Ügyészség (LÜ) a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) annak a sarródi férfinak az ügyében, aki a választások második fordulója előtt legalább 300 sms-üzenetet küldött szét egy hirdetési újságból találomra kiválasztott telefonszámokra, a következő szöveggel: "Szia, ne szólj senkinek, de ha van pénzed az OTP-ben, vedd ki, mert csődben van az OTP. Üdv. Zsuzsa".

A valótlan tartalmú sms-ek küldőjét a rendőrség 24 órán belül azonosította. Kihallgatásán beismerte, azt szerette volna elérni, hogy "az emberek a választások második fordulójában ne az MSZP-re, hanem a Fideszre szavazzanak". A túlbuzgó aktivista azt hitte, az OTP a kormány kezében van...

Nemrég a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség arra utasította az NNI-t, hogy kutassa fel és hallgassa ki tanúként az OTP valamennyi részvényesét, aki megkapta a szóban forgó hamis üzenetet. A rendőrség már megkezdte a tanúkihallgatásokat, amikor - a napokban - a Legfőbb Ügyészség a megyei főügyészség döntését felülbírálta, és arra utasította a rendőrséget, hogy bűncselekmény hiányában szüntesse meg a nyomozást a sarródi férfi ellen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.