Horn Gyula kormányfőtanácsadó lesz

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben kérte fel Horn Gyulát, hogy főtanácsadóként segítse munkáját - erősítette meg Koroncz Ágnes, a volt kormányfő titkárságának vezetője a sajtóértesüléseket.

A részletekről azonban még nem egyeztettek - hangsúlyozta a titkárságvezető. Hozzátette: a miniszterelnök várhatóan továbbra is főleg nemzetközi ügyekben veszi igénybe Horn Gyula tapasztalatait, kiterjedt kapcsolatrendszerét. Kérdésre válaszolva közölte: e tevékenységéért a volt miniszterelnök sem eddig, sem ezután nem vesz fel fizetést. 

A kormány május 26-án hozott határozatot arról, hogy a miniszterelnök, annak érdekében, hogy a korábbi kormányfők sokoldalú tapasztalatai hasznosulhassanak a kormányzati tevékenységben, különösen a jelentősebb társadalom- és gazdaságpolitikai, valamint kül- és biztonságpolitikai döntések előkészítésében, a Magyar Köztársaság hivatalban volt miniszterelnökét tanácsadói közreműködésre kérheti fel. A tanácsadói tevékenység ellátásához szükséges tárgyi, elhelyezési és pénzügyi feltétele biztosításáról a Miniszterelnöki Hivatal gondoskodik. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.