Egyesül a Mazars és a Metrum cég Magyarországon

Egyesül a francia tulajdonú Mazars Kft. illetve a magyar Metrum Kft. és 2006. június 30-ától Mazars Metrum Kft.-ként működik tovább a magyar könyvvizsgálói piacon, ahol az ötödik legnagyobb cégként lesz jelen - jelentették be a cég vezetői.

Francois Monville, a Mazars magyarországi vezetője elmondta, hogy a létrejövő Mazart Metrum Kft.-ben 67 százalékot a Mazars Kft., 29 százalékot a Galambos Péter vezette Metrum Kft., illetve 4 százalékot Bohus Gabriella tulajdonol. Az egyesülést követően a Mazars Metrum Kft. 85 munkatársat foglalkoztat és 2006-ra 1 milliárd forint árbevétellel számol. Kérdésre válaszolva Galambos Péter elmondta, hogy ezen a piacon általában 10 százalékos nyereséggel számolnak, és ezt szeretnék ők is elérni.

Francois Monville elmondta, hogy a Mazars csoport 1991-ben követte francia ügyfeleit a közép-kelet-európai piacra. Magyarországon 1991-ben jelent meg a cég, ezt követte a lengyel, román, cseh piacra való belépés. Jelenleg a Mazars-csoport 58 országban van jelen és több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Galambos Péter, a Metrum Kft. tulajdonos-vezetője elmondta, hogy az 1990-ben alakult cégük folyamatosan fejlődött, múlt évben mintegy 300 millió forint forgalmat értek el, 30 főt alkalmaznak. Az egyesüléstől azt várják, hogy cégük nemzetközi háttere erősödik, és ezáltal magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani. A háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a könyvvizsgáló piacra hatással lesz az EU-ban a könyvvizsgálói szakmára elfogadott irányelv magyarországi adaptálása.

Bohus Gabriella, az új kft. egyik tulajdonosa, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara vezetőségi tagja elmondta, hogy Magyarországon is létre kell hozni könyvvizsgálói közfelügyeleti rendszert, amely a szakmát a leglényegesebb kérdésekben külső szervezetként ellenőrzi, felügyeli. Az elfogadott EU-irányelv alapján megerősödik a könyvvizsgálói függetlenség - jegyezte meg. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.