Horvátországi ingatlanok: döntés még a héten?

Zoran Randjelovic horvát ügyvéd lehetségesnek tartja, hogy már a héten megszületik a döntés a zárai (Zadar) bíróságon a Vir-szigeti ingatlanjaik lebontása miatt a horvát államot perelő magyarok keresetének ügyében.

A Vecernji List horvát lap azt írta hét végi internetes kiadásában, hogy e héten várható a bírói döntés. A Magyar Távirati Iroda ennek kapcsán kérdezte meg tegnap a magyar felpereseket képviselő eszéki ügyvédet.

Zoran Randjelovic lehetségesnek nevezte a döntés e heti megszületését, de hangsúlyozta, hogy biztosra nem vehető. Megismételte: arra hivatkozik a bíróság előtti érvelésében, hogy a horvát környezetvédelmi, tervezési és építésügyi minisztérium hibázott az ügyben, mert visszamenőleges hatállyal alkalmazta azt a jogszabályt, amely tiltja az építkezést a parttól számított hetvenméteres sávon belül.

Mint mondta, az általa vezetett ügyvédcsapat részletesen elemezte a magyar tulajdonosok által elszenvedett károkat, és csatolta ezt az elemzést is a peranyaghoz.

A horvát hatóságok - szabálytalan építésre hivatkozva - ötven házat ítéltek lebontásra az adriai-tengeri Vir szigetén. Tizennyolc ezek közül magyar tulajdonban volt, ezek lebontását már befejezték. A házbontások miatt magyar tulajdonosok kereseteket nyújtottak be a zárai bíróságon. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.