Horvát-magyar szilveszter?

"Minden évben ebben a szállóban töltöm a szilvesztert. Ha nyerünk, valamennyiüket vendégül látom itt december 31-én" - mondta Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke a budapesti Hiltonban, ahol tegnap bemutatták a 2012-es Eb megrendezésére vonatkozó magyar-horvát pályázat végleges anyagát, miközben mindkét ország képviselőiről sugárzott az optimizmus.

Markovic nem győzte dicsérni Gyárfás Tamást, a pályázati bizottság magyar vezetőjét, aki "olyan munkatempóban dolgozott csapatával, hogy alig tudtuk követni". A horvát elöljáró kiemelte Bozóky Imre szerepét is - a legjobb három közé még a korábbi MLSZ-elnök idején jutott be a kandidatúra -, aztán kijelentette: "Ami a rivális Olaszországban történt, az a futball számára tragédia, de a mi pályázatunknak kedvez, mert ebben a helyzetben az UEFA nem hozhat más döntést, mint hogy bennünket támogat."

Hasonló hangnemben beszéltek a magyar megszólalók is, csupán Demszky Gábor főpolgármester jegyezte meg: "Rontja az esélyeinket, hogy nemegyszer rasszizmus és erőszak tapasztalható a hazai meccseken, mint legutóbb az Újpest-MTK mérkőzésen."

Az általános hangulat azonban olyan volt, mintha már győztünk volna... Tisztelt jelenlévők, szilveszterre - legalábbis a december 8-i eredményhirdetésig - senki se csináljon magának programot!

Elõttünk a jövõ
Elõttünk a jövõ
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.