Finn-dingi világbajnokság Balatonfüreden

Minden idők legnagyobb Finndingi-versenyének ad otthont június 1. és9. között Balatonfüred: a Masters világbajnokságon 25 országból 238vitorlás száll vízre.

Azolimpia műsorán 1952 óta szereplő hajóosztály öregfiúi között amagyarok is szép számmal (33-an) képviseltetik magukat, összesen többmint száz országos bajnoki cím birtokosa indul. A hazai vitorlázáslegjobbjai közül Fináczy György és az ötszörös Kékszalag-győztes LitkeyFarkas is rajthoz áll.

HajduBalázs, a Nemzetközi Finn-dingi Szövetség elnöke elmondta, hogy azegyszemélyes férfi hajóosztály viadalára egy nő is nevezett. Az alsókorhatár 40 év, a legidősebb résztvevő 75 éves, található a mezőnybenskót orvos, osztrák bankár, új-zélandi farmer és magyar szívsebész -utóbbi Haán András, aki vitorlázás mellett kosárlabdában is olimpiaiinduló volt.

KerekesKázmér, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára kiemelte, hogy a világbajnoksága harmadik a hét idei nagy világverseny sorában a Balatonon. A sikeresCsillaghajó körzeti bajnokság és a Soling Eb után a 470-es Eb, az AssoEK, a Cadet vb és a 8 m OD EK következik.

A világbajnokság többek között a francia PortCamargue, a kanadai Kingston, svájci és észak-olasz tavak, Róma,Cannes, St. Moritz, és La Rochelle atlanti partjai után látogat elBalatonfüredre.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.