Robbantásban megsérült egy Iszlám Dzsihád-tisztségviselő Libanonban

Robbantás következtében súlyosan megsérült pénteken a dél-libanoni Szidónban az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet egyik tisztségviselője, az autójában utazó másik személy pedig életét vesztette - közölte a libanoni rendőrség.

A gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett merénylet valószínű célpontja Abu Hamza al-Madzszúb, a Dzsihád egyik dél-libanoni vezetője volt. Ő súlyos sérülésekkel túlélte a robbanást, de a vele lévő testvére, aki szintén a Dzsihád tagja volt, meghalt.

A szervezet bejrúti képviselője Izraelt vádolta meg a merénylettel. Mint mondta, ez már a második gyilkossági kísérlet volt Madzszúb ellen. Egy megkérdezett izraeli katonai forrás nem tudott róla, hogy országának köze lenne az ügyhöz.

Az Iszlám Dzsihád jelenleg a legfontosabb palesztin szervezet, amely nem tart tűzszünetet Izraellel. A fegyverszünet másfél évvel ezelőtti kezdete óta több mint harminc ember életét oltotta ki több öngyilkos merényletben. A legsúlyosabb április 17-én Tel-Avivban volt, amikor 11 ember halt meg.

Az izraeli biztonsági erők folyamatosan üldözik a Dzsihád felelős vezetőit a Gázai övezetben és a megszállt palesztin területen. Gyakran rakétával mérnek csapást rájuk, vagy a hadsereg üt rajta feltételezett búvóhelyükön.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.