Az Európa-bajnokságra kész lesz az uszoda

Kevesebb mint két hét múlva, június hetedikén megkezdődik a Széchy Tamás Sportkomplexum műszaki átadása a Margit-szigeten.

Ábrahám Attila sportért felelős államtitkár tegnap a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón azt mondta: minden ellenkező előjel ellenére az eredeti menetrendnek megfelelően zajlik az építkezés, akár már június közepén tarthatnak próbaversenyeket az új létesítményben. Úgy vélekedett, semmi nem állhat a két hónap múlva kezdődő úszó Európa-bajnokság útjába.

- Nincs szégyenkeznivalónk, a tavalyi montreali úszó-világbajnokság előtt mindössze két héttel készültek el például a mobil úszómedencék - jegyezte meg a Nemzeti Sporthivatal elnöke.

Mint ismeretes, a Hajós Alfréd uszoda átalakítására és bővítésére a Kész Kft. kapott megbízást tavaly, néhány héttel ezelőtt azonban úgy tűnt, az árvíz miatt nem készülnek el határidőre az építkezéssel. Keszthelyi Péter, az új létesítmény főmérnöke a tegnapi tájékoztatón azonban már úgy fogalmazott: számára megnyugvás azt látni, hogy mind a medencék, mind pedig a lelátók és öltözők készültségi foka olyan, hogy biztosra vehető, június végétől a sportolók váltják a munkásokat az uszodában.

Íme az építkezési leltár: a Kész Kft. az elmúlt nyolc hónap alatt ötven alvállalkozót foglalkoztatott. Tizenháromezer köbméter földmunkát végeztek, 572 tonna sittet halmoztak fel, és szállítottak el, 1200 köbméter kavicsot dolgoztak be - eközben elkészült 3500 folyóméter közmű is. Négyezer köbméter betonnal dolgoztak, 8 ezer négyzetméter felületen zsaluztak. A következő napokban tovább folytatódik az intenzív munka: összesen százezer darab csempét helyeznek el 4500 négyzetméteren.

A tájékoztató után Gyárfás Tamás lapunk kérdésére úgy válaszolt: - Lesz úszó Európa-bajnokság a Margit-szigeten. Az úszószövetség elnöke ehhez hozzátette, most öt helyett valóban kétszáz munkást lát sürgölődni az építkezésen, bár jobban örült volna, ha hetekkel ezelőtt dolgoznak kétszázan, és most öten már csak az utolsó simításokat végeznék az új uszodában.

Gyárfás Tamás kis híján vizes fõpróbát tartott
Gyárfás Tamás kis híján vizes fõpróbát tartott
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.