A Megasztár nyereménye: nemzeti vízum

Nemzeti vízumot kapott Rúzsa Magdolna: a Megasztár verseny győztese szerdán vette át a dokumentumot Magyarország szabadkai főkonzuljától.

A szabadkai eseményen a vajdasági Kishegyesen lakó Rúzsa Magdolna és Nagy Ferenc főkonzul mellett jelen volt többek között Kucsera Géza, Szabadka polgármestere, Becsey Zsolt, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szügyi István, Kishegyes polgármestere és Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ)alelnöke - szerepel a magyar Külügyminisztérium szóvivői irodájának közleményében.

Az úgynevezett nemzeti vízum lehetővé teszi, hogy az énekesnő annak birtokában a Magyarországra való beutazását követően külön kérelem beadása nélkül, díjmentesen akár 5 évig is érvényes, többszöri beutazásra jogosító tartózkodási engedélyt kapjon, amely - ahogy a kommüniké fogalmaz - minden bizonnyal megkönnyíti a megasztáros magyarországi karrierjét.

Rúzsa Magdolna a 220. vajdasági magyar, aki Szabadkán nemzeti vízumot kért és kapott. Idén január 1-je óta összesen mintegy 1700-an érdeklődtek a Vajdaságban a nemzeti tartózkodási vízummal kapcsolatban, közülük 350-en adták be kérelmüket és 220-an kapták meg.

Nemzeti tartózkodási vízumot kaphatnak mindazok a nem magyar állampolgárok, akik a magyar nyelv gyakorlása, a kulturális nemzeti identitás megőrzése, az állami felsőfokú oktatáson kívüli tanulmányok folytatása, illetve családi kapcsolataik ápolása céljából kívánnak Magyarországon tartózkodni. Idén január 1-je óta összesen 537-en kaptak nemzeti vízumot.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.