A biomassza és a geotermikus energia kitörési pont lehet

A biomassza és a geotermikus energia használata kitörési pont lehet a magyar gazdaság számára - hangsúlyozta Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) közigazgatási államtitkára és Gombos András, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára az Alternatív Energiaforrások című konferencián szerdán, Szegeden.

A rendezvény megnyitó előadásában Benedek Fülöp közölte, az importenergiától való függőség csökkentése érdekében elkészült az Európai Unió három lépésből álló biomassza-terve.

A terv első, kiemelten fontos pontja az energiaellátás biztonságának növelése, másrészt az energiatakarékosság és - hatékonyság fokozása, harmadrészt a megújuló energiaforrások használatának növelése - részletezte az FVM közigazgatási államtitkára.

Elmondta: Magyarországon évente 110 millió tonna biomassza termelődik, amelynek energiatartalma nagyobb, mint az ország éves energiafelhasználása.

Gombos András előadásában a biomassza használatának fontosságát hangsúlyozva elmondta, a második Nemzeti Fejlesztési Tervben Magyarország versenyképességének növelése érdekében a kutatás-fejlesztés területén is kiemelt szerepet kap a geotermikus energia alkalmazása.

A Csongrád Megyei Önkormányzat május 24-25-én rendezett találkozóján az energiaszektorban érdekelt irányító és végrehajtó szervezetek külföldi és hazai képviselői tartanak előadásokat a témában. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.