Tűz Csányi Sándor siroki lőszergyárában

Tegnap délután baleset történt a Heves megyei Sirok közelében lévő lőszergyárban, ahol kigyulladt egy raktár. Az üzemet működtető cég Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik. Károly György, a csarnokot üzemeltető MFS 2000 Rt. vezérigazgatója azt közölte, hogy az épületben kis kaliberű, puskába való lőszereket szereltek szét, és néhány tonna lőszert tároltak.

Madarasi János főtörzsőrmester, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese munkatársunknak elmondta: kedd délután 15 óra 20 perckor érkezett jelzés a tűzoltókhoz, hogy Sirok mellett egy hatszáz négyzetméteres lőszerraktár ég. Az üzemet, ahol főként katonai gyakorlatoknál használt kézigránátokat gyártanak, korábban a honvédség működtette, majd néhány éve egy magáncég tulajdonába került, de profilját nem változtatták meg.

A tűzoltók nagy erőkkel, hármas, kiemelt fokozatban vonultak a tűzhöz, nyolc tűzoltóautóval és harminc tűzoltóval. Az első hírek arról szóltak, hogy az épületben öten tartózkodtak, s ketten ki tudtak menekülni, de három emberről semmit sem tudtak. Madarasi János tegnap este tudósítónknak elmondta: ellenőrizték a létszámot, s kiderült, senki sem tűnt el. Egyetlen dolgozó sérült meg könnyebben, őt kórházba szállították. A létesítmény egyébként egy kilométerre van a falutól, így a lakosság egyáltalán nem volt veszélyben.

A tűzoltók csak a kiérkezésük után egy órával tudták megkezdeni az épület oltását, bent ugyanis sorra robbantak fel a kézigránátok. A hatalmas hőhatás miatt folyamatosan hűtötték az épület környékét, míg végül este hat óra után nyolc fecskendővel meg tudták kezdeni a raktár oltását.

A raktárban kézifegyvereket, gránátokat és lõszereket tároltak
A raktárban kézifegyvereket, gránátokat és lõszereket tároltak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.