Szenvedélyek Napja - Mindennapok szépségei

Az idei, sorrendben 8. Szenvedélyek Napja a tavalyi gondolatsort fűzi és erősíti tovább, jelesül: a pozitív önkép, saját személyiségünk becsbentartása, a mindennapok szépségeinek tudatos felfedezése és átélése az egyik leghatékonyabb eszköze a szenvedélybetegségek megelőzésének.

A programsorozat célja, hogy a pozitív, élményekben gazdag, örömteli élet lehetőségének bemutatásával olyan mintát mutasson a fiatalok számára, amely mellett a drogok használata és az egyéb, személyiségromboló életmód nem jelenthet alternatívát. Az ingyenes rendezvénynek idén is a Corvin Budapest Filmpalota és a Kultiplex Művelődési ház ad helyet.

Amellett, hogy az idei rendezvény is átfogó, részletes képet kíván adni a szenvedélybetegségek minden lehetséges előfordulási formájáról, számos újdonság várja a látogatókat. A Kultiplex ad otthont az “élő könyvtár"-nak, ahol szenvedélybetegségből kigyógyult vagy kigyógyulni vágyó beteggel beszélgethetnek az érdeklődők, és így számos olyan kérdésre kaphatnak választ, amelyeket egyébként még feltenni sincs módjuk vagy bátorságuk. Ugyanitt beszélgetések és filmvetítések lesznek, valamint az évek óta egyre népszerűbb tánc és pszichodráma is helyet kap a programban.

“Az élet szépségei a drogokkal szemben" című előadássorozat arra kíván rámutatni, hogy akkor nem válunk a szenvedélyek rabjává, ha megtaláljuk a “szenvedélyektől-szabad" élet szépségeit. Ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik néhány film is a mozitermekben vetített fikciós- és dokumentumfilmek közül.

Az egynapos program idején a közönség nemcsak egy adott betegség, terület szakértőinek előadásából okulhat, hanem a problémákhoz kapcsolódó kerekasztal beszélgetéseken megfogalmazódó véleményekből is szert tehet újabb tudásra, sőt az előadások végén személyesen is feltehet kérdéseket a szakembereknek.

Az idén a munkafüggőség mellett szó lesz a munkáról, mint örömforrásról, és aki igazán jó hangulatba akar kerülni, részt vehet egy Nevető Jóga órán is.

A Corvin közben élő koncertek hallhatóak, fellép többek közt Varga Zsuzsa és a Stopsonic, a Ludditák, és Supernem.

A részletes programról további információ itt olvasható >>>>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.