Ausztriában is bontják az engedély nélkül épült házakat

Házbontó markológép fényképét közölte keddi számában a Kurier osztrák napilap, amely Nincs kegyelem: a "fekete építményeknek" el kell tűnni címmel számolt be egy alsó-ausztriai családi ház lebontásáról.

A lap fényképet is közölt a háztulajdonosról, a 67 esztendős Mohad Huszeinről, akik könnyekkel a szemében figyelte engedély nélkül épített családi házának a lebontását. A lap beszámolt arról, hogy a 40 évvel ezelőtt Ausztriába települt palesztin férfi a Bécs környéki erdőségben szabályosan megvett egy kisebb területet, de az ott megkezdett építkezéshez nem kért engedélyt.

Jó 10 éve a telekszomszédok feljelentése nyomán hosszú pereskedés kezdődött, s hét instanciát is megjárt, míg megszületett a bontást elrendelő jogerős döntés. A hatóságokat az sem befolyásolta, hogy a férfinek és családjának nincs másik ingatlana. Wolfgang Straub, a Bécs környéki kerület vezetője elmondta: a hatóságok a legszigorúbban betartják az előírásokat, s ezt kötelességüknek tekintik éppen a legálisan építkezőkre való tekintettel.

A pórul járt egykori háztulajdonosnak azonban nem kell a híd alatt aludnia: a hatóság bejelentette, hogy tekintettel a férfi betegségére, önkormányzati lakást biztosítanak a számára. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.