„Küzdj az éhezés ellen” – séta az Andrássy úton

A világon az éhezés okozza az emberiség egyik legjelentősebb problémáját. A legtöbb kontinensen állandóan ott lakozik, máshol természeti katasztrófák következményeként irányul rá a figyelem. Többen halnak meg évente alultápláltságban, mint a világméretű betegségekben.

Az ENSZ Világélelmezési Programja és sok humanitárius szervezet céljának tekinti, hogy 2015-ig az érintett országokban közös együttműködésben fékezzék meg az éhezést. Kezdve a pénzalap megteremtésétől, önkéntesek oktatásán át a helyszíni, gyakorlati tettekig, azaz a probléma orvoslásáig széleskörűen próbálják kezelni a kialakult helyzetet.

"Walk the World" - "Járd a világot"

Ugyanazon a napon a világ számos országában emberek százezrei tesznek közös lépést, hogy felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy a világon naponta több mint 300 millió gyermek éhezik. A magyarországi séta célja is az volt, hogy tudatosítsa az emberekben a hazánkban élő éhező gyermekek súlyos helyzetét.

Budapesten május 21-én, vasárnap, az Andrássy úton kezdődött a séta, és a Városligetben zárult. A parkban az ingyenes vérnyomás-, illetve vércukorszint mérés lehetősége mellett reform élelmiszerek garmadája fogadta a lufitól és zászlóktól színes tömeget. A rendezvényen összegyűjtött pénzadományok egyik felét a Világélelmezési Programon keresztül a fejlődő országok, a befolyt összeg másik felét pedig a magyarországi gyermekek támogatására fordítják.

(A séta megrendezésében a Magyar Vöröskereszt, az Unicef nemzetközi szervezet, a Fővárosi Önkormányzat és a TNT nemzetközi expressz áruszállító vállalat működött közre.)

Séta az éhezés ellen
Séta az éhezés ellen
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.