Rúzsa Magdolna a harmadik Megasztár győztes

Több mint 12 ezer ember a Budapest Sportarénában és több millióan a képernyők előtt: a TV2 harmadik Megasztár tehetségkutató versenyének döntője igazi "megaesemény" volt, amelynek győztese a 20 éves vajdasági Rúzsa Magdolna lett.

A győztes egy berendezett vadonatúj lakóparki lakást, egy autót, valamint lemezszerződést nyert. 2006. legjobb férfihangja Varga Ferenc lett, a döntő másik résztvevője.

Már kora este nem lehetett egy tűt sem leejteni a Papp László Budapest Sportaréna körül. A parkoló megtelt a vidékről érkező autókkal és buszokkal. Vajdaságból, Rúzsa Magdolna szűkebb hazájából is érkeztek rajongókkal teli buszok. A falujának, Kishegyes községnek az internetes fórumán már hónapok óta ez a leglátogatottabb topic.

A döntőn részt vett minden énekes, aki bejutott a 12 legjobb közé és ott voltak az elmúlt két széria döntős szereplői is.

A zenei szerkesztésért felelős Novák Péter a legkülönfélébb műfajokból válogatta a döntő számait. Máté Pétertől a Piramisig, Enyától Tina Turnerig egymástól eltérő stílusú dalokban tette próbára tehetségét Rúzsa Magdolna és Varga Ferenc.

Óriási taps fogadta a harmadik széria többi tíz döntősét és az előző két Megasztár legjobbjait is, akik együtt is nagy sikert arattak. Torres Dani, Gáspár Laci, Puskás Péter, Palcsó Tamás, Bella Levente, Molnár Ferenc Caramel, Bálint Ádám, Pál Tamás és Gál Csaba Boogie együtt, egy színpadon igazi zenei csemegét nyújtottak, akárcsak az előző két széria női főszereplői, köztük Tóth Vera, Kovács Tímea és Schmidt Vera is.

A barátok, rokonok, rajongók azon izgultak, hogyan bírja a két döntős a megterheléseket, hiszen a nagy tét lelki súlya közben öt-öt dalt és koreográfiát kellett megtanulniuk a végső megmérettetésre és részt vettek közös produkciókban is.

A szavazás eleinte kiegyenlített volt, később Rúzsa Magdolna elhúzott 70-30 arányban, de ekkor még nem lehetett tudni, ki vezet. A nézőtéri hangulat akkor forrósodott fel igazán, amikor Rúzsa Magdolna elénekelte Enya May It Be című számát, amely végül is győztessé tette.

A dalpárbajban is Magdolna volt jobb a zsűritagok szerint.

A műsorvezető Görög Zita és Tilla végül felkérte a zsűritagokat - Somát, Presser Gábort, Pélyi Barnát, Bakáts Tibor Settenkedőt és Novák Pétert - hogy értékeljék a tehetségkutató versenyt.

Soma és Presser is azt emelte ki, hogy a verseny szinte összehozta egész Magyarországot, az énekeseknek hónapokon keresztül milliók drukkoltak. A verseny megmutatta, milyen tehetségesek a Magyarországon, valamint a határon túl élő magyar fiatalok.

A vajdasági lány győzelme után búcsúzóul az Abba együttes The Winner Takes It All ( A győztes mindent visz) című világslágerét adta elő, ami tökéletesen illett az estéhez.

A döntőt követő sajtótájékoztatón az MTI munkatársa megkérdezte Rúzsa Magdolnától, melyik volt az a szám a döntő estéjén, amelyet igazán szívből és nagy szeretettel énekelt a döntőn. Magdolna elárulta, hogy az általa választott Enya-dal, amely az este első, tomboló sikerét hozta meg számára.

A fiatal énekesnő most a Vajdaságban, szülőfalujában pihen majd néhány napig, aztán pedig folytatódnak a Megasztárokkal még közös koncertek, illetve elkezdődnek az első lemezfelvételek.

(forrás: MTI, NOL)

Rúzsa Magdolna és Varga Ferenc versenyzõ a Megasztár címû televíziós vetélkedõ döntõjében
Rúzsa Magdolna és Varga Ferenc versenyzõ a Megasztár címû televíziós vetélkedõ döntõjében
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.