Még mindig adós a Magyar Vizsla

A Magyar Vizsla kiadója továbbra sem fizet a lap terjesztéséért a Magyar Postának.

Több mint 65 millió kampánykiadványt kézbesített az idén a Magyar Posta Zrt. - kétszer annyit, mint a 2002-es választások előtt. Egyetlen megbízóval akadt gondjuk: a Magyar Vizsla kiadójával. Hétmillió forinttal tartozik ugyanis az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége - a Magyar Vizsla kiadója - a postának, miután a kiadó vitatja, hogy a lap második számát januárban a szerződés szerint kézbesítették volna. A nyolcoldalas, színes, ingyenes újság második száma jórészt Gyurcsány Ferenc és Kóka János vagyonáról szólt - "akiknek semmi sem drága" szlogennel.

A kiadótól átvett hárommillió példányt a posta állítása szerint "a szerződésben vállalt feltételekkel, határidőre és jó minőségben kézbesítették". Erről az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége közös ellenőrzéseken is meggyőződhetett volna, de erre nem tartott igényt, miként arra sem, hogy valamennyi címhelyre a postások juttassák el a kiadványt, így 770 településen a Magyar Posta nem kézbesítette a Magyar Vizslát.

- Nincs harag, csak szakmai vita. Rengeteg megkeresést kaptunk ugyanis az előfizetőktől, hogy nem kapták meg az újságot. Számításaink szerint a posta csak hatvan százalékban teljesítette kötelezettségét - nyilatkozta lapunknak Horváth Éva, a kiadó vezetője (a Friss Levegőt Polgári Kör vezetője, a Fidesz korábbi választókerületi elnöke).

- A posta eleve kevesebb példányt kapott a kiadótól, mint amennyi a szerződésben szerepelt, ráadásul a kiadó olyan településeken hiányolta a kézbesítést - például Pécsett -, amelyek a szerződésben nem is szerepeltek - tájékoztatott Tomecskó Tamás szóvivő, hangsúlyozva, hogy "a postások becsületesen megdolgoztak a szolgáltatási díjért".

A fizetési határidő márciusban lejárt, ezért a posta ügyvédi felszólítást küldött a kiadónak, majd az újabb határidő lejártával fizetési meghagyást nyújtott be a Baranya Megyei Bírósághoz. A történet kétféleképpen végződhet: végrehajtással, de valószínűbb, hogy perrel (a lap kiadója kifogást nyújtott be a fizetési meghagyás ellen). Azt egyelőre nem tudni, érinti-e a vita a lap következő számának megjelenését, mindenesetre Horváth Éva közlése szerint az újságnak nincsenek anyagi gondjai, és ha bebizonyosodik, hogy a postának van igaza, akkor természetesen fizetnek.

Lap a postaládában, pénz az ablakban?
Lap a postaládában, pénz az ablakban?
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.