Josip Tottal levelez az APEH

Josip Tot, a Határos Kft. képviselője kapott néhány napja értesítést az APEH-től, amely szerint a cégnek a továbbiakban elektronikus úton kell benyújtania az adóbevallását, és ennek érdekében az okmányirodánál regisztráltatnia kell magát - derül ki abból a hivatalos levélből, amit az estihírlap.hu internetes hírportál fakszimilében tett közzé tegnap. A XIII. kerületi Párkány utca 11. szám alatt bejegyzett vállalkozásra a helyszínen semmilyen felirat nem utal, az egyik földszinti irodahelyiség ablakában viszont az Ezüsthajó Kft. cégtáblája rejtőzik.

Emlékeztetőül: a máig ismeretlen Josip Tot - és Kaya Ibrahim - 1995-ben egyetlen napon több Fidesz-közelinek tartott és jelentős köztartozással terhelt céget vásárolt meg Schlecht Csabától. A két ember eltűnt, a tartozás behajthatatlannak bizonyult. A Határos Kft.-t Tot egyébként jóval később, állítólag 1998-ban vette. Az ügy további furcsasága, hogy az Ezüsthajó az Orbán-kormány idején az Országimázs Központ megrendelésére készített filmeket, nagy tételben.

Az Index két évvel ezelőtt hívta föl a figyelmet arra, hogy Josip Tot egy angyalföldi fantomvállalkozás ügyvezetője, de az őt kereső hatóságokat a hír különösebben nem rázta meg. Legalábbis a jelek szerint az APEH 2006 májusában még bízik benne: a Határos Kft. elektronikus formában is eleget tesz adóbevallási kötelezettségének. Vajon a Tot vezette "vállalkozás" tavaly papíron milyen bevallást nyújthatott be? (Munkatársunktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.