Jövő Háza: ingyenes programok a szélessáv jegyében

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Nemzeti Hírközlési Hatóság május 20-án délelőtt 10 órától este tízig a szélessávú internetezés népszerűsítésére nagyszabású rendezvényt szervez a Jövő Házában.

Az eseményen piaci szereplők - internet- és tartalomszolgáltatók, eszközgyártók és -forgalmazók - is bemutatkoznak közönségprogramokkal. A szervezők emellett szabadtéri játékokkal, internetes oktatással, koncertekkel és bemutatókkal várnak mindenkit. Az érdeklődők a nemrég elindított szélessáv-kereső programmal kapcsolatban is kaphatnak információt. A NAVA-ponton megtekinthetőek híres magyar játékfilmek, a 30-as évek utáni filmhíradók, valamint a mai tv- és rádióműsorok között is keresgélhetnek a látogatók.

Ingyenes internetezési lehetőséget kínál a 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, szélessávú internetkapcsolattal rendelkező eMagyarország kamion, amely az elmúlt hónapokban többek közt Debrecenben, Nagykanizsán, Szegeden és Győrött mutatta be a szélessávú internet kínálta lehetőségeket az érdeklődőknek. Az eMagyarország internetkamionnál a Szélessávú Totó kitöltésével ajándékcsomagok mellett egy Linksys Skype telefont is nyerhetnek a vállalkozó kedvűek. Az NHH standján megismerkedhetnek a szélessáv-kereső és a Tantusz működésével, beülhetnek a T-Online digitális nappalijába, vagy részt vehetnek az Interware LAN-partyján, de benézhetnek a UPC színes, szélessávú sátrába is.

A kezdő internetezőket alapfokú internetoktatás várja a Netsuli sátorban, ahol óránként megismerkedhetnek az internet alapfogalmaival és működésével. Tanulásukat a Magyar Tartalomipari Szövetség képzett szakemberei segítik. A kicsiket ugrálóvár és mászófal várja, lesznek különböző kézműves foglalkozások, gyermekelőadások, Halász Judit koncert és ügyességi vetélkedők a szabadban. Este Roy és Ádám, Mystery Gang, valamint a Kistehén Tánczenekar szórakoztatja a látogatókat. A belépés ingyenes.

A részletes program itt olvasható... >>>>>>> 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.