Gógl: az MSZP egy bizottsággal leplezi tanácstalanságát

Az MSZP-nek elképzelése sincs, hogy mit kellene csinálni az egészségüggyel - mondta Gógl Árpád, a Fidesz egészségpolitikusa csütörtökön az MTI-nek.

A fideszes politikus Gyurcsány Ferenc ügyvezető és megbízott miniszterelnöknek szerdán az MTV Az Este című műsorában elhangzott, az egészségügyet érintő kijelentéseire reagált. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízió műsorában azt mondta: az egészségügyi reformoknak a kidolgozása, a végrehajtása rendkívül bonyolult, a kormány mellett létrejön "egy átfogó államreform bizottság, amelyet a miniszterelnök fog vezetni, egy erős államreform titkársággal".

Gógl Árpád minderre úgy reagált: az MSZP szocialista módra létrehoz egy bizottságot, mert elképzelésük sincs, hogy mit kellene csinálni. Pártja megoldási javaslatait tolmácsolva a fideszes politikus hangsúlyozta: a betegek számára biztonságot nyújtó egészségügyi rendszert kellene működtetni, amelynek az alapja az alapellátás, háziorvosokkal, védőnőkkel, fogorvosokkal, gyerekorvosokkal. Mint megjegyezte, nagyon stabil, hálózatszerű sürgősségi és mentőszolgálat-ügyeleti rendszert kellene felépíteni. Ez lenne az a szerkezet, ami biztonságot ad az embereknek - tette hozzá.

Kiemelte azt is, az egészségügyben dolgozóknak tiszta, világos pályaképet kell adni, mert mint mondta, azért mennek el a magyar orvosok és nővérek külföldre, mert nem látják biztonságosnak a jövőjüket. Egy stabil, biztosítási alapú egészségpénztárt kell végre megteremteni - jelentette ki Gógl Árpád.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.