Megszületett az egyezség a koalíciós pártok között az egészségügyről

A koalíciós pártok kedden megállapodtak az egészségügyet érintő kérdésekben - mondta Gyurcsány Ferenc tegnap este az MTV Este című műsorában, bejelentve azt is, hogy a kormány mellett államreform-bizottság jön létre.

A reform arról szól, hogy átalakítjuk az egészségügy valamennyi részét, a finanszírozástól a szolgáltatókig, mélyen lehatolva a rendszerben, azzal, hogy ennek a legintenzívebb részét 2007 végéig megtesszük - közölte a kormányfő. Kérdésre válaszolva hozzátette: megteremtik annak a lehetőségét, hogy érdemben fel lehessen tenni  azt a kérdést, legyen-e magánbiztosító.

A miniszterelnök a vizitdíj bevezetésére vonatkozó kérdésre nem tudott válaszolni. Elmondta: arra fognak törekedni, hogy mindenkinek növekedjen a felelőssége egészsége megőrzésében, illetve az egészség "helyreállításában" mindenki racionális döntéseket hozzon arról, mennyi szolgáltatást vásárol.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: mivel ezeknek a reformoknak a kidolgozása és végrehajtása rendkívül bonyolult, a kormány mellett létrejön egy átfogó államreform-bizottság, amelyet a miniszterelnök fog vezetni, egy erős államreform-titkársággal.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.