Fehérvár: koronázott város

Napfény, jó idő, trófea a háttérben: ilyesfajta kiindulópontból akár hamisítatlan futballmérkőzést is lehet rendezni, csak hát az általános színvonal...

A Fehérvár-Vasas Magyar Kupa-döntőtől - az eddigiek alapján - aligha lehetett sokat várni, ellenben a kezdeti komótos tempót és a permanens technikai zűröket leszámítva nem akadt különösebb észrevételünk, és még gólokat is láthattunk. Sőt: ha a múlt évi, Sopron-FTC finálét veszszük alapul - talán emlékeznek még a megannyi kiállítással és számos botrányos elemmel tarkított összecsapásra -, akkor amondóak lehetünk: egyenesen kellemes sportélményt nyújtott a hallatlanul rossz érzékkel a BL-döntő napjára tett, és "persze" hoszszabbítás után, tizenegyesekkel véget ért Üllői úti döntő.

Az NB I-ben kiesésre álló Vasas kezdett offenzívabban, és - négyezer néző előtt - szűk fél óra elteltével már vezetett is a fővárosi piros-kék alakulat: Pintér szerelte a középpályán körülményeskedő Dvérit, s bár az előrevágódó labda erősen lesgyanús helyzetben találta Waltnert, a csatár húszméteres lövését követően Megyebíró játékvezető középre mutatott, úgyhogy nem volt apelláta. A válasz a második félidő elején érkezett meg az óvatos Fehérvártól: a rutinos Kuttor minden méricskélés nélkül végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalon, aztán a szöktetést a tizenhatoson belül átvevő Sitku kapura fordult, és a labda Tóth hátvéd, valamint Németh kapus kissé lassú reakcióideje folytán akadálytalanul jutott a kapuba. Kisvártatva Schwarcz már a székesfehérváriakat juttatta előnyhöz: Dvéri szabadrúgása nyomán bólintott a hosszú sarokba; ami azt illeti, gondosabb előkészületekkel talán ez a megmozdulás is hárítható lett volna... És amikor már mindenki elkönyvelte, hogy Csertői Aurél együtteséé a serleg, az elszántan rohamozó Vasas a 84. percben egyenlített: Bárányos beadása után "flipperezett" a labda az ötös magasságában, s Balog feltalálta magát.

A hosszabbításban ugyancsak akadt izgalom itt is, ott is, ellenben gól nem, így tizenegyespárbaj következett, amelyben a Fehérvár 6-5-re bizonyult jobbnak, először elhódítva a Magyar Kupát.

Fehérvár-Vasas 2-2 (2-2, 2-2, 0-1), tizenegyesekkel 6-5

Gól: Sitku (46.), Schwarcz (57.), illetve Waltner (25.), Balog (84.).

A kép csalóka: ebbõl a fehérvári helyzetbõl speciel nem lett gól
A kép csalóka: ebbõl a fehérvári helyzetbõl speciel nem lett gól
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.