"Webkettőre" hívnak az online guruk

"A Web 2.0 valódi mozgatórugója a kollektív tudás munkára fogása." - szól a május 29-ére szervezett rendezvény mottója, amelyen várhatóan mindenki ott lesz, aki számít.

A konferenciát György Péter esztéta nyitja meg, majd a közösségi oldalak kérdéseiről ad elő többek között Juhász György, a Ringier Kiadó Rt. online divízió igazgatója, Dr. Tóth Péter Benjamin az Artisjustól és Bodó Balázs a Creative Commons képviseletében. A teljessség igénye nélkül: szó lesz a blog és üzlet kapcsolatáról, a politikai blogok hatásairól és a Wikipédiáról is.

Előkerül egy aktuális probléma, az egyik legnagyobb közösségi oldal, az iwiw kapcsán. Az "iwiw: médium vagy buli?" címmel tartott előadásában az új tulajdonos, a T-online első embere, Simó György vezérigazgató beszél majd a lehetséges válaszokról.

Lesz újságírói blog vita is, Újságírás és blogolás: ugyanazt, másképpen? címmel, ahol Weyer Balázs (origo.hu), Pécsi Ferenc (HVG médiablog), Sós. B. Péter (Népszabadság), Barczi Imre (blog.hu) cserélik ki gondolataikat arról, hogy hol is tartunk ebben a kérdésben.

Pollner, aki a blog- illetve az online szféra híreit Médiablogjában napról napra követi, a rendezvényről a következőképpen ír blogjában: "Engem leginkább Weyer Balázs [origó] főszerk. A blog hatása az újságírásra című elődása tart izalomban. Weyer köztudottan nem tartozik (vagy csak korábban nem tartozott?) a média 2.0 elkötelezett hívei közé. Fél évvel ezelőtt az Internery Hungary egyik fórumán szépen el is vitatkozgatttunk (vagy inkább elbeszéltünk egymás mellett) a témáról. Éppen két hónappal ezelőtt egy újságírótanfolyam ürügyén néhány kérdést tettem fel W.B.-nek. Válasz eddig nem érkezett, remélem majd 29-én szóban megkapom..." (Teljes bejegyzés itt... )

A részletes program, a jelentkezési lap és egyéb információ itt letölthető. >>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.