Angolában 35 ezer embert fertőzött már meg a kolera

Angolában már 35 ezer embert fertőzött meg a kolera, és 1246-an meg is haltak a betegségben, amióta február közepén kitört a járvány - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) luandai kirendeltsége.

Az ENSZ szakosított szervezetének legújabb jelentése szerint május 15-ig 35 033 megbetegedést és 1246 halálesetet regisztráltak a délnyugat-afrikai ország 18 tartományában. A halálozási arány 4 százalékos. A jelentés lezárása előtti utolsó 24 órában 588 új esetről és tíz halálozásról érkezett hír. Az új megbetegedések száma elért egy csúcsot, és egyelőre nem csökken - mondta a WHO egyik szakértője.

A járvány terjedéséhez hozzájárul, hogy országos útépítő programot hajtanak végre, ami megkönnyíti az emberek és a betegség utazását. A fő okok közé sorolják azt is, hogy a 2002-ben lezárt polgárháború elől nagyon sokan menekültek a városokba, és nagy nyomornegyedek alakultak ki, ahol a higiénia elemi feltételei is hiányoznak.

A legutóbbi kolerajárvány 1987-ben volt Angolában, s 1460 áldozatot szedett, de akkor a háború miatt az emberek kevesebbet utaztak még.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.