Koncert 100%-os magyaroknak

Azt hittem, valami undergrund buli lesz itt - mondta kiábrándultan egy 17 év körüli lány barátnőinek, majd alaposan végigpásztázta az egybegyűlteket a csömöri iskola udvarán. Nem tudtam eldönteni, miben csalódott jobban: a fellépőkben vagy a közönségben.

A jótékonysági koncert részvevői mintha egymáshoz öltöztek volna. A felnyírt hajú fiatalok "Magyar vagyok, nem turista", "100%-os magyar" feliratú pólókban vonultak be az udvarra, ahol a dübörgő akkordokra bakancsos tizenévesek csápoltak. Az énekes illetődötten köszönte meg az igazi magyarok hőstetteit. De lesz itt még meglepetés - prognosztizálta, mert "Elég egy szikra, és az egész országot lángtenger borítja".

- Ez nem egy mindennapi koncert - világosít föl az egyik rendező. - Itt minden a leendő 56-os emlékmű körül forog. - Gyönyörű lesz, nem? - kérdezte egy középkorú férfi, és egy makettet ábrázoló képet lengetett: a pályázatnyertes tervrajzot. Októberben jöjjön újra, ha már áll az emlékmű - invitáltak a nagy eseményre. - Nem lesz könnyű összehozni a még hiányzó 13 millió forintot, mert Gyurcsányék csak balra osztogatnak - magyarázták. - Wittner Máriában bízunk, ő biztosan szerez rá pénzt.

A fideszes képviselő aszszony közben felment a pódiumra, és onnan nyugtatta az aggodalmaskodókat. "Ez a mű filléres adományokból fog felépülni". Majd elmondta, hogy hamarosan Svédországba utazik, ahol többen is támogatják a kommunizmus áldozatainak készülő emlékművet. (A. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.