Szennyezett bébiételekkel zsarolnak

Bébiételeket és az összes lekvárt kivonta berlini üzleteiből a Lidl német kiskereskedelmi diszkontcég, miután a társaság vezetése fenyegető üzenetet kapott: valaki szándékosan szenynyezte a termékeket.

A Lidl neckarsulmi központjánál egy ismeretlen férfi bejelentette: a diszkontlánc berlini üzleteiben olyan bébiételeket és lekvárokat helyezett el, amelyek "élvezhetetlenek". A Berliner Zeitung hétvégi száma szerint a társaság a bejelentést követve döntött arról, hogy az említett termékeket kivonja a forgalomból. A német rendőrség állítja: az áru nem mérgezett, legfeljebb szennyezett lehet. Bár tény: az, hogy mivel szennyezték, még nem lehet tudni.

A Lidl esete nem egyedülálló, az élelmiszergyártók és a kereskedők zsarolására jó pár példa akadt az elmúlt években. Egy évvel ezelőtt Augsburgban 600 ezer eurót követelt egy 38 éves férfi a tejtermékeket forgalmazó Müller cégtől, mert különben, mint mondta, megmérgezi a társaság termékeit. 2003-ban öt tettes a Metro-láncot zsarolta és kétmillió eurót követelt.

Maga a Lidl is többször volt zsarolás célpontja. Tavaly júniusban egy mérnök sót és denaturált szeszt juttatott vörös káposztába, sajtba és kolbászba. A férfit elfogták és öt év börtönbüntetésre ítélték. Azzal védekezett: anyagi gondjai voltak, ezért próbált kicsikarni 1,2 millió eurót a Lidltől.

Idén januárban egy ismeretlen hígított sósavat öntött Odol szájvizes üvegekbe, s helyezett el a Lidl három hamburgi üzletében. A máig ismeretlen zsaroló állítólag egymillió eurót követelt a vállalattól.

A Der Tagesspiegel című fővárosi lap vasárnapi kiadásában feltételezte, hogy a hamburgi elkövető folytatta most a "munkáját" Berlinben. A cégvezetéshez eljuttatott üzenetében azt állította: kilenc üzletben tette élvezhetetlenné a bébiételeket és a lekvárokat, de nem tudni, hogy a mintegy száz berlini Lidl-üzlet közül melyik kilencben.

Vásárlók az egyik berlini Lidl-üzletben. A zsaroló vélhetõen eurómilliókat követel a diszkontlánctól
Vásárlók az egyik berlini Lidl-üzletben. A zsaroló vélhetõen eurómilliókat követel a diszkontlánctól
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.