Konfliktus után békülékenyen nyilatkoznak az Operaház vezetői

Lát még esélyt az operaházban kialakult válság megoldására KeveháziGábor balettigazgató, aki erről a Magyar Televíziónak nyilatkozott.Ugyanitt Hegyi Áprád Jutocsa, az Opera főigazgatója hasonlóanbékülékeny hangon azt mondta: mindent megpróbál, hogy a balettigazgatótis maga mellé állítsa.

"Én hiszek a közös vezetésben, hiszek a csapatmunkában, és ha egy olyan csapat tud összeállni, amelyiknek együtt kell dolgoznia és ez csapatmunka tud lenni, akkor minden további nélkül" - mondta Keveházi Gábor arra a kérdésre, lát-e esélyt rá, hogy a felelős vezetők leülnek és ütköztetik érveiket.

Hegyi Áprád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház főigazgatója arra a kérdésre, mi az, amit nem csinált jól az elmúlt időszakban, kijelentette: "Talán túlságosan önfejűen vagy következetesen próbálok a magam igazságai szerint menni előre az úton, (...) és elfelejtkezem arról, hogy ezt közben be is kellene csomagolni, kommunikálni is kéne. És sokkal erősebb lennék, lehetnék, ha nem egyedül, hanem egy társasággal együtt tudnám végigvinni. Ez az én hibám".

Hozzátette, ma már másképpen fogalmazná meg a kinevezése után az Operában elmondott szűzbeszédét, de "a lényegét tekintve egyáltalán nem gondolom, hogy másképpen kéne összességében és lényegében csinálnom a dolgokat. (...) A kommunikációs dimenziót tekintve másként is fogom szépen lassan csinálni, mindent megpróbálok, hogy magam mellé állítsam Keveházi Gábort is".

Hegyi fegyelmi eljárást kezdeményezett Keveházi ellen, mert nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyben bírálta és lemondásra szólította fel a főigazgatót. A balettigazgató szerint a minisztériumnak kell lefolytatnia a fegyelmi vizsgálatot, tehát biztos benne, hogy "ebből semmi nem lesz".

Keveházi május 5-én szólította fel lemondásra a főigazgatót, aki szerinte hozzá nem értő módon csökkentette a bemutatók és balettek számát, s teljesen önhatalmúan belenyúlt az Operaház és a Nemzeti Balett 2006-2007-es műsortervébe, anélkül, hogy vele erről előzetesen egyeztetett volna.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.