Merényletsorozat okozott kisebb károkat Korzikán

Kisebb anyagi károkat okozva tizenöt pokolgép robbant péntekre virradó éjszaka Korzika déli részén, közülük négy állami intézmények közelében, de szerencsére senki sem sérült meg.

Az első robbanás csütörtök este 10 órakor Ajaccio belvárosában az államkincstár bejárata előtt, néhány méterrel egy emberekkel félig teli kávéház terasza mellett történt. A kishatású, viszont hanggránát hatású robbanószerkezet óriási pánikot okozott, de személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett. Néhány perccel később járőrök a rektorátus bejárata előtt találtak egy égő kanócú töltetet, amely azonban nem robbant fel. Két maszkkal letakart arcú férfi a rendőrök érkezése hallatán lopott motorját félrehagyva egy nőt kituszkolt gépkocsijából, s az eltulajdonított járművön menekülve száguldott át a városon.

Az éjszaka és a reggel folyamán további kiserejű robbanások történetek korzikai közintézmények (postahivatal, mezőgazdasági kamara) és nyaralók közelében kisebb anyagi károkat okozva. A rendőrség eddig 15 helyszínről kapott értesítést.

José Thorel államügyész szerint egy korzikai szakadár mozgalom állhat a "szimbolikus merényletsorozat" mögött, amely így kívánta erejét megmutatni. Valamennyi robbantás ügyében a párizsi terrorizmuselhárítással foglalkozó ügyészség rendelt el nyomozást.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.