Fodor Gábor: oldhatók a határon túliak SZDSZ-szel szembeni előítéletei

A Pozsonyban megjelenő Új Szó című lapnak nyilatkozó Fodor Gábor nem érzi úgy, hogy az SZDSZ elhanyagolja a határon túli magyarokat, vagy hogy a párt rosszul magyarázza a határon túliakat érintő elképzeléseit.

Az SZDSZ ügyvivőjét és parlamenti képviselőjét a Pozsonyban megjelenő Új Szó a magyar belpolitika aktuális, elsősorban kormányalakítással kapcsolatos kérdéseiről faggatta. A lap pénteki számában megjelent interjúban a kérdező, Molnár Róbert főszerkesztő úgy fogalmazott: ha egy határon túli magyart megkérdeznek, vajon kire szavazna ha Magyarországon választana, akkor az nagy valószínűséggel a Fidesz mellett tenné le a voksot.

 "Ha arról kérdezik, melyik párt számára a leggyűlöltebb, valószínűleg azt válaszolja, hogy az SZDSZ. Nem érzi úgy, hogy pártja elhanyagolja a határon túliakat, vagy rosszul kommunikálja elképzeléseit a kérdéssel kapcsolatban ?"

Fodor, aki számos határon túli személyes baráti kapcsolatára hivatkozva válaszol, azt mondja, hogy tapasztalatai szerint az SZDSZ-t nagyon sok előítélet veszi körül.

"Biztosan tehetünk erről, sokkal aktívabbnak kellene lenni a határon túli magyar politikában, szeretnénk szorosabb kapcsolatokat létesíteni főleg a fiatalokkal, de mindenkivel, azokkal is, akik kritikusan néznek bennünket."

A magyar politikus úgy tapasztalja, hogy ha a határon túli magyar barátaival leül beszélgetni, akkor "azonnal oldódnak az ellentétek, s kiderül, az SZDSZ elképzelései nincsenek is olyan távol" a határon túliak elképzeléseitől.

Egyszerűen csak arról van szó, hogy az SZDSZ "benne van egy skatulyában." Ezzel együtt Fodor nem akarja másokban keresni a hibát, "egyszerűbb, ha magunkba nézünk" - fejeződik be az egyetlen szlovákiai magyar napilapban megjelent interjú.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.