Kecskeméti plakátégetők

A napokban megkezdődött az a rendezvény Kecskeméten, amelyen hivatalosan is véget vetettek az elmúlt hónapok politikai csatározásainak. Az esemény fő szervezője a város legnagyobb civil szervezete, a Porta Egyesület volt, a hangulatról a Hegedűs együttes és helyi néptáncosok gondoskodtak.

A rendezők szerették volna feleleveníteni a mezővárosi parasztpolgárság hagyományait, amely - szorgalmas életvitele és lokálpatrióta hitvallása mellett - mindig is nyitott és békeszerető volt. A szép számmal összegyűlt helyi lakosok - az egyesület környezetvédő aktivistáival - a helyszínre hordták az elmúlt hónapok kampányának szórólapjait és a falakról leszedett plakátjait, hogy látványosan elégessék azokat.

Kecskemétnek ugyanis jócskán kijutott a politikából, hiszen csak a múlt héten, a jogerős bírósági döntés kihirdetését követően dőlt el, hogy végül nem rendeznek itt újabb választási fordulót.

Mint ismeretes, az óvásnak az volt az oka, hogy jobboldali aktivisták olyan szórólapokat terjesztettek a második fordulót megelőző napokban, amelyek szerint a koalíciós jelölt, Szécsi Gábor visszalépett, ezért szavazzanak a fideszes Horváth Zsoltra. A választás első fordulóját Szécsi nyerte négy százalékkal, a másodikat viszont csaknem egy százalékkal elvesztette. Azok szerint, akik a rendezvényen összegyűltek, a személyeskedő és gyűlölködő kampány rossz hangulatot hozott és rossz érzéseket keltett a városban.

Farkas P. József, a Porta Egyesület elnöke tudósítónknak elmondta: a városban eddig még soha nem tapasztalt viszálykodás befészkelte magát a hétköznapokba, feszültséget teremtett a családtagok között, és összekuszált régi barátságokat, ezen sürgősen változtatni kell. Hozzátette: a plakátok elégetése jelképesen azt szemlélteti, hogy véget kell vetni a hétköznapi gyűlölködésnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.