Internetes kulcsszavak: biztonság és bizalom

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért 2006. május 30-31. közöttrendezi meg a III. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát a ZsófiaKonferenciahajón.

A konferencia célja, hogyáttekintést nyújtson az elektronikus kereskedelem aktuális helyzetéről éslegfontosabb kérdéseiről. Az előadások többek között az internetesszolgáltatások biztonsági oldalával foglalkoznak, fókusztémái: az elektronikuskereskedelem, mint üzleti modell; az adatkezelés problémái; az internetesfizetés különböző formái; a megbízható informatikai háttér kritériumai; afogyasztói bizalom elnyeréséhez és megtartásához szükséges jogszabályikörnyezet.

A konferencia témája: Biztonság és bizalom az elektronikus kereskedelemben.

- A kereskedelmet a verseny élteti, dea tisztességes versenyhez biztonságos pálya kell és átlátható, világosszabályok. A versengés mindenkinek a saját dolga, de egy egészen új üzletágróllévén szó, a pálya megépítése, a szabályok kidolgozása, betartása és betartatásaközös feladatunk. Egyesületünk ezt többek között úgy tudja segíteni, ha akonferencián sikerül összehoznunk mindazokat, akiknek fontos az elektronikuskereskedelem ügye, legyenek akár vállalkozók, üzletemberek, kutatók, oktatók,álljanak akár a kínálati, a keresleti vagy a támogatói oldalon - indokolta a konferencia témaválasztását Dr. Bőgel György, aSZEK elnöke, a tanácskozás egyik előadója.

Szót kért Havass Miklós, informatikus, Kis Ervin Egon a NetPiac Kft.ügyvezető igazgatója, a SZEK alelnöke, KissFerenc, a BME Informatikai Kar, Információ és TudásmenedzsmentTanszékvezető helyettese, KomárErzsébet filmtörténész, a MagyarNemzeti Filmarchívum főmunkatársa, Konkoly-Thege Szabolcs, a Symantec Magyarország területiigazgatója, Lemák Gábor, a GKIeNETInternetkutató és Tanácsadó Kft. üzletfejlesztési vezetője, Dr. Mérő László matematikus,egyetemi docens, Dr. Mojzes Imre,a BME, Debreceni Egyetem egyetemi tanára, Nagy Sándor, a G'Roby On-Line Shop, online üzletágánakvezetője, a SZEK elnökségének tagja, Dr.Pintér Róbert, az ITTK tudományos és stratégiai igazgatója, Starcz Ákos, az Inter-Európa BankeBusiness üzletágvezetője, Dr.Székely Iván, OSA, a BME adatvédelmi szakértője, egyetemidocens, Talyigás Judit,a Magyar Távirati Iroda adatbázis- és archívumigazgatója, a SZEK alelnöke.

 Az üléstermen kívül,a konferencia mindkét napján a szakemberek a helyszínen, éles üzemben isbemutatják és ismertetik az elektronikus kereskedelem néhány jól beváltszolgáltatását, mint például a csomagküldő regisztráció gyakorlati lépéseit,vagy az Inter-Európa Bank közkedvelt online fizetési megoldásainak biztonságoshasználatát.

További információ

A program.

A szövetségről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.