Az Európai Társadalmi Fórum szervezői elégedettek

A legoptimistább várakozásokat is felülmúlta a múlt héten, Athénban megtartott negyedik Európai Társadalmi Fórum – olvasható az alternatív globalizációs mozgalmak és szervezetek fórumának közleményében.

A társadalmi fórumok nem döntéshozó szervezetek, hanem arra szolgálnak, hogy a neoliberalizmusra épülő globális piacgazdasággal szemben alternatívát kereső civil hálózatok eszmét cseréljenek.

A szemináriumokba és műhelyvitákba több mint 35 ezren kapcsolódtak be, a május 6-i tüntetésen pedig százezren vettek részt, állítja a szervezet. A fórumon minden eddiginél többen, több mint kétezren vettek részt Kelet-Európából és Törökországból, tehát már nem csak Nyugat-Európa civiljei kapcsolódtak be a munkába.

Az Európai Társadalmi Fórum történetében először vettek részt szakszervezetek is a szervező bizottság tagjaiként. A művészet és a kultúra központi helyet kapott a Fórumon: több mint 120 kulturális rendezvényt tartottak több száz művész részvételével.

A Görög Társadalmi Fórum sok száz önkéntese dolgozott az európai találkozón.

Azok a csoportok, amelyek védőpajzsként akarták felhasználni a békés tüntetőket maguk között és a rendőrök között, tetteikkel bizonyították, hogy ellenségüknek tartják a fórumot és a vele tartó embereket – hangoztatja a fórum, amely elutasítja az erőszak minden formáját, beleértve a gyújtogatást és kődobálást, ami a szombati demonstráción történt.

A szombati felvonuláson tanúsított magatartásuk példa arra, hogy milyen szélsőséges, önkényuralmi politikai célokat követnek – hívja fel a figyelmet a Görög Társadalmi Fórum sajtóirodája.

A rendezvényről készített blogunk itt olvasható.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.