Oláh János lett a Fidesz szegedi polgármester-jelöltje

Oláh János közgazdászt, a párt szegedi elnökét választotta döntő többséggel polgármester-jelöltnek a Fidesz helyi csoportja kedden este. A Fidesz szegedi programjának magját a Tisza Lajos-terv képezi, amely egy új városfejlesztési és -üzemeltetési koncepciót jelent - mondta a párt szegedi elnöke.

A Tisza Lajos-terv a gazdaság, az egészségügy, az oktatás, a sport, a kultúra és a városfejlesztés területén tartalmaz konkrét elképzeléseket. Kidolgozásában a szakértői csoportokon kívül részt vett a lakosság is, az egyeztető fórumokon mindenki elmondhatta, milyennek képzeli szűkebb és tágabb környezetének jövőjét - közölte a politikus. Hozzátette: Tisza Lajos-terv kibontásával a Fidesz egészséges városfejlesztési, munkahely-teremtési koncepciót szeretne kidolgozni.

Az elkövetkező hónapokban komoly feladat áll Fidesz és szimpatizánsai előtt Szegeden, hiszen az országgyűlési választásokon a város mindhárom egyéni körzetben a MSZP és az SZDSZ közös jelöltje szerzett mandátumot - hangsúlyozta Oláh János, aki szerint az ellenzéki párt a kampányban nem tudta bemutatni, milyen nehéz helyzetben van a gazdaság, hogy Magyarországnak megújulásra, változásra van szüksége.

A kampány során az lesz a feladatunk, hogy "lerántsuk a leplet a városvezetés sikerpropagandájáról", és felvázoljunk helyette egy értelmes városfejlesztési koncepciót - jelentette ki a politikus. Oláh János elmondta: jelöltsége akkor válik véglegessé, amikor jóváhagyja a Fidesz Önkormányzati választási egyeztető bizottsága. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.