Leppert másodfokon is elítélték

Hazarendelt török nagykövetek

Rövid időre hazarendelte franciaországi és kanadai nagykövetét Törökország. Ankara így tiltakozik a kérdéses országok arra irányuló a lépései ellen, hogy az örmények múlt század eleji tömeges lemészárlását népirtásnak ismerjék el. A török sajtó szerint a kormány meg fogja tiltani a kanadai vállalatoknak, hogy pályázhassanak a Fekete-tenger menti Sinopba tervezett atomerőmű építésére. A kormány 2001-ben több millió dolláros, francia cégekkel kötött védelmi szerződésektől állt el, miután a francia törvényhozás elismerte az örmény népirtást. (MTI)

Leppert másodfokon is elítélték

Másodfokon is felfüggesztett szabadságvesztést kapott Andrzej Lepper lengyel miniszterelnök-helyettes. A populista Önvédelem párt vezetőjét rágalmazásért fogták perbe, miután 2001-ben korrupcióval vádolta az akkori kormány két miniszterét és a liberális párt (PO) három tisztségviselőjét. A bíróság első fokon 15 hónap felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki rá, melyet a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyott. (MTI)

Albánia befogad öt ujgur menekültet

Albánia elfogadta a guantánamói börtönből szabadon engedett öt kínai muzulmán menekültstátusra vonatkozó kérelmét. Az ujgur menekültek pénteken érkeztek Albániába. Tirana tagadja, hogy katonai létesítményben őriznék őket, ám hollétük titokban marad. Az Egyesült Államok tiranai nagykövetségének szóvivője szerint a döntés azután született, hogy kinyilvánították, az öt férfi már nem jelent veszélyt. (Reuters)

Hayden tábornok lesz a CIA új vezetője

Michael Hayden négycsillagos tábornokot szándékozik kinevezni a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére George W. Bush amerikai elnök - jelentette be hétfőn a CNN televízióban Stephen Hadley, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. Hayden a pénteken lemondott Porter Goss helyét veszi át. A 61 éves hivatásos katona kinevezését a hétvégi amerikai sajtó már valószínűnek tartotta. A múlt év óta Hayden a 15 amerikai hírszerző szervezet munkáját összehangoló John Negroponte nemzeti hírszerzési igazgató (DNI) helyettese és bizalmasa. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.