Tavaszi élelmiszergyűjtés a Budapesti Élelmiszerbanknál

Tavaszi élelmiszergyűjtést szervez a fővárosban és környékén, valamint négy megyeszékhelyen a rászorulók számára a Budapesti Élelmiszerbank - közölte az élelmiszerbank hétfőn.

A közlemény szerint a gyűjtésre május 12-14. között kilenc helyszínen - két budapesti Match és hét vidéki - a törökbálinti, a fóti, a budakalászi, a szolnoki, a miskolci, a debreceni és a szegedi - Cora hipermarketben kerül sor.

Az üzletekben a vásárlók a kihelyezett gyűjtőkbe tehetik a felajánlott - hűtést nem igénylő - élelmiszereket, például cukrot, tésztát, édességet, konzerveket, hosszan friss tejet (UHT). A gyűjtés során a szervezők nem csak a lakosság önkéntes adományaira, hanem a vállalatok felajánlásaira is számítanak.

A Budapesti Élelmiszerbanknál több tonnányi élelmiszerre számítanak, hasonlóan a karácsonyi gyűjtéshez, amikor közel nyolc tonnányi élelmiszer gyűlt össze. Az adományokkal elsősorban a hátrányos helyzetben élőkön és bizonyos esetekben a súlyos élelmiszerhiánnyal küszködő családokon szeretnének segíteni.

Az élelmiszerbank az akció során összegyűlt adományokat közhasznú alapítványok és egyéb civil szervezetek segítségével meleg étel és élelmiszeradomány formájában juttatja el a rászorulóknak.

Magyarországon  az első élelmiszerbank múlt év szeptemberében alakult meg. Jelenleg 13 országban 178 élelmiszerbank működik. Tavaly 177 ezer tonna élelmiszert osztottak szét közel 20 ezer karitatív szervezeten keresztül mintegy 3 millió rászorulónak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.