Gémesi György hivatalosan is kilépett az MDF-ből

Kilép az MDF-ből Gémesi György, mivel úgy érzi: a becsületébe gázoltak, illetve a párt egyes vezetői "kiárusították" a Magyar Demokrata Fórumot.

Az egykori elnökhelyettes, jelenlegi elnökségi tag állítja: soha nem jelentgetett Orbán Viktornak az elnökségi ülésekről, a Fidesz vezetőjével az utóbbi fél évben csupán egyszer találkozott, amikor megegyeztek abban, hogy az MDF és a Fidesz közös jelöltjeként fut neki a választásoknak. Gémesi úgy érzi: csupán azért vesztett - noha az első menetben az első helyen végzett -, mert a második forduló a pártokról szólt, s míg az MSZP és az SZDSZ kéz a kézben haladt, az MDF és a Fidesz tárgyalni sem volt hajlandó. Gémesi ezt a párt kiárusítására vezeti vissza. Emlékeztetett: hihetetlen feszültséget keltett, amikor a Tisztelet Társaságának (TT) jelöltjei felkerültek az MDF országos listájára. A politikus tegnap sajtótájékoztatón elmondta, hogy a két forduló között meglátogatta őt Schmuck Andor, a TT alapítója, és arról beszélt: 80 ezer szavazót tud biztosítani, aki bármikor bárkire voksol. Gémesi szerint az MDF kampányát részben a Leisztinger Tamás szocialista nagyvállalkozótól származó, Schmuck Andoron "keresztül folyó" pénzből finanszírozta. - Ha Dávid Ibolya a Tiszta Kezek Hivatalát kívánja megalapítani, akkor ezekkel az előzményekkel nem tudja ezt a programot hitelesen végrehajtani - vélte Gémesi, aki párton kívüliként immár csak a gödöllői polgármesteri szék újbóli megszerzésére koncentrál.

A TT közleményében visszautasította Gémesi állítását, hogy szavazatokkal házalt volna.

- Az MDF-et nem érte váratlanul Gémesi döntése - mondta Hock Zoltán. AZ MDF elnökhelyettese arra emlékeztetett, hogy Gémesi már régóta nem vett részt az MDF politikájának alakításában és az elnökségi üléseken.

Gémesi az MDF Bem téri volt székházában búcsúzott
Gémesi az MDF Bem téri volt székházában búcsúzott
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.