Horváth Zsolt, fideszes képviselő nyert Bács-Kiskun 2. választókerületében

A külképviseleteken leadott szavatokkal kiegészítve összesített szavazókör szavazatainak megszámlálása után Horváth Zsolt, a Fidesz jelöltje nyerte Bács-Kiskun megye 2. választókerületében a mandátumot, aki 194 szavazattal előzte meg Szécsi Gábort, az SZDSZ-MSZP közös jelöltjét - közölte a választási bizottság elnöke.

Madách Olivér, a Bács-Kiskun Megyei 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának az elnöke elmondta, ha a választás eredménye ellen nem érkezik jogorvoslati kérelem, akkor 24 óra után jogerőssé válik az eredmény. A köztársasági elnök által tervezett időpontban tehát össze lehet hívni az országgyűlést - tette hozzá.

A jogorvoslati eljárás miatt csak pénteken délben hozott végzést a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, mely megváltoztatta a területi választási bizottság határozatát, és az MSZP kecskeméti szervezete által benyújtott kifogást elutasította, így nem kell megismételni az országgyűlési választás második fordulóját.

A választási iroda a végzés után azonnal összehívta a választási bizottságot, és a rendőrség által őrzött, a kijelölt szavazókör urnáiban lévő, valamint a külföldön leadott szavazatok összeszámlálása után végeredményt hirdetett. Bács-Kiskun megye 2. választókerületében a választás első fordulóját Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere nyerte, a kormánypártok közös jelöltjeként. A második fordulót a Fidesz jelöltje, Horváth Zsolt nyerte 239 szavazatkülönbséggel, de a külföldön leadott szavazatok miatt csak részeredményt született. A jogorvoslati eljárás miatt a szavazatokat nem számolták meg április 29-én. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.