Független térerő

A rádiózásban rejlő művészeti lehetőségeket kiaknázó nemzetközi radio.territories eseménysorozat folytatódik. A Tilos rádió egy teljes tematikus napot szentel az eseménynek, bevonva a műsorkészítésbe a helyszíneken jelen levő közönséget is.

Immár második alkalommal kerül sor a Tilos Rádió szervezésében Budapest frekvenciáinak meghódítására, a beavatkozásra.
A 2006 szeptemberéig tartó nemzetközi összefogás fő célja, hogy a független rádiózás új lehetőségeit térképezze fel; hogy a több mint 100 éves technológián alapuló rádiót a megszokottól eltérően, művészeti eszközként használják és nem utolsósorban az is, hogy az akció kapcsán valódi viták, beszélgetések jöjjenek létre a civil műsorszórásról.


Míg a radio.territories eseménysorozat első akciójában többnyire médiaművészek vettek részt, addig ebben az évben a város lakói szólnak a város lakóihoz. A Tilos Rádió munkatársainak segítségével csoportokba rendeződve egy-egy rádióadót építenek, majd különböző tartalmakat hoznak létre, amiket május 10-től 13-ig négy jellegzetes budapesti helyszínen: a Millenáris Parkban, a Kőlevesben, a Szimplakertben és a Tűzraktérben sugároznak.


A Tilos rádió egy teljes tematikus napot szentel az eseménynek a rádió történetét a középpontba állítva. Erre május 13-án, a beavatkozások zárónapján kerül sor. A rádió műsorkészítői a négy helyszínre kitelepülve, élő körbekapcsolásokkal gazdagítva műsoraikat számos, rádiózással kapcsolatos kérdést érintenek, bevonva a műsorkészítésbe a helyszíneken jelen levő közönséget és a radio.territories projekt résztvevőit is.


A Millenáris Parkban a Mobile Studios nevű 2000-ben indított, szintén nemzetközi projekt három konténere is ott lesz, melyeket a Tilos Rádió munkatársai használnak majd.

Az eseménysorozatot a Tűzraktérben rendezett koncertek és DJ szettek zárják le.




Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.