Drogvilág: új eszköz a hazai drog-prevencióban

Új módszer dolgoztak ki a hazai drog-prevenció előremozdításaérdekében. Ennek alapja a Drogvilág című animációs film képezi. Afilmben utazást tehetnek a fiatalok a drogok világába.

Az animációs film újszerű és hatékony megközelítést kínál a kábítószer okozta problémák elleni küzdelemben.

E vállalkozáshoz csatlakozott az Északi Támpont Egyesület társadalmi kommunikációs programja, az Alternatíva 2004 Alapítvány és egy olyan piaci alapon működő szervezet (Levi Strauss), amely fantáziát látott a drogprobléma alternatív megoldásának keresésében. Így születhetett meg a módszertan, ahol a filmből megismert Geronimo, a Drogvilág mindent tudó nagykutyája végigkíséri a nézőket a kábítószeres „élmények” különböző változatain. A hangvétel ironikus: Geronimo kárörvendve mutatja be a halálos veszélyeket, amelyek a drogok világában tévelygőkre leselkednek. A filmnek különös aktualitást ad, hogy az egyik drogos cica magyar hangját Stohl Buci kölcsönözte.

A projekt célja, hogy a tanárok és nevelők számára hatékony segítségnyújtás legyen a drog-pevenciós óráik megtartásához és az azt követően felmerülő kérdések megválaszolásához, az általunk átadott módszertani anyag segítségével.

A módszer célja, hogy a kényes kérdések során is a tanár irányítsa a szituációt, s ne őt uralja a bizonytalanság.

Az alkotókat az vezette, hogy a film és a hozzá kapcsolódó módszertan érdekes, könnyen feldolgozható legyen. Ne az elrettentés, a megfélemlítés legyen az eszköz. Az információkat audiovizuális módszerek segítségével továbbítják, ennek következtében a diákokra nézve többféle érzékszerven keresztül fejti ki hatását a tematikus és interaktív feldolgozás során.

A Drogvilág film ingyenesen letölthető itt.

www.drogvilag.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.