Újabb frissítés a Skype internetes telefon szoftverén

A Skype globális internetes távközlési vállalat bemutatta az ingyenes telefon és videotelefon hívást a világ bármely részébe lehetővé tévő alkalmazása legújabb béta (teszt) verzióját, a Skype 2.5-ös szoftvert.

A szoftver javított funkciói leegyszerűsítik az új felhasználók számára a regisztrációt és kezelhetőbbé teszik a hagyományos telefonszámok tárcsázását vezetékes vagy mobil telefonok hívásakor a világ bármely részén, mégpedig igen kedvezményes díjakon. Az olyan funkciók, mint például a javított konferencia hívás kiváló minőségű hangátvitelt nyújtanak és a kapcsolattartás magától értetődő eszközévé teszik a Skype szoftverét. A Skype használata során egyszerű értesítő üzenetek könnyítik meg a felhasználóknak internetes kapcsolatuk beállítását a lehető legjobb adatátviteli minőség biztosításához. Az új funkciók között beépített, az adott helyre érvényes díjfizetési opciók is szerepelnek jelenleg több mint 15 devizában.

- A Skype célja mindig is az volt, hogy lehetővé tegye a felhasználóknak tetszés szerinti ideig tartó ingyenes beszélgetések bonyolítását bárhol is legyenek a világon. A lehető legegyszerűbbé kívánjuk tenni az internetes kommunikációt, hogy a felhasználók könnyedén kapcsolatban maradhassanak egymással - jelentette ki Niklas Zennstrom, a Skype ügyvezető igazgatója. - A Skype díjnyertes szoftverjének legújabb verziójának készítésekor figyelembe vettük a felhasználók javaslatait és ezzel még könnyebbé tettük közösségek számára, hogy ingyenesen és egyszerű módon kapcsolatot tarthassanak egymással.

A Skype 2.5 Béta funkciói:

Mint a Skype korábbi verzióinál is, a Skype 2.5 Béta felhasználói annyi ideig társaloghatnak a Skype több mint 100 millió ügyfelével a világon ameddig csak akarnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a hívás díja vagy annak távolsága miatt. A Skype legújabb verziója letölthető a skype.com weboldalról. Az ingyenes szoftver egyebek között az alábbi funkciókkal rendelkezik:
- egyszerű tárcsázás - országkódok megjegyzése helyett lehulló menüből lehet kiválasztani a hívni kívánt országot
- díjfizetés - a díjfizetési funkció be van építve a szoftverbe, megkönnyítve ezzel a Skype kreditek, SkypeOut percek, valamint Madonnától és más zenészektől származó csengőhangok vásárlását
- SMS üzenetek küldése - szöveges üzenetek küldése bármely mobil telefonszámra a világon SkypeOut kapcsolat választásával és a mobilszám beírásával vagy annak címjegyzékből való kiválasztásával
- az Outlook címjegyzék megjelenítése - az Outlook címjegyzék egyszerű megjelenítése és a benne szereplő címek tárcsázása a hagyományos vezetékes és mobil számok hívását bonyolító SkypeOut funkcióval
- javított konferenciahívás - az éppen beszélő fél képe azonnal láthatóvá válik amint elkezd beszélni
- megosztható címlisták - címek megosztása egyszerű módon barátokkal és ismerősökkel, lehetővé téve számukra a kapcsolat felvételét másokkal, valamint csoportok létesítését és csoportos beszélgetések, konferencia hívások kezdeményezését egyetlen klikkeléssel
- egyszerűsített regisztráció - Skype személyiség létesítése egyetlen lépésben
- automatikus frissítések - automatikus értesítés a legújabb Skype szoftverekről azonnal annak elérhetővé tétele után
- a hívás minőségének alakíthatósága - a felhasználók maguk alakíthatják számítástechnikai és internetes erőforrásaik paramétereit a lehető legjobb hívásminőség biztosítása érdekében.

A Skype 2.5-ös verziójának közzétételével egyidőben a Skype bejelentette a Skypecasts próba verzióját is. A Skypecasts élő moderált csevegő fórumnak indul, lehetővé téve akár száz főnek is egyszerre a világ bármely tájáról, hogy élőszóban beszélgetést folytassanak egymással.

A Skypecasts azonos érdeklődési körű résztvevők számára lehetővé teszi, hogy eszmét cseréljenek olyan témákban mint például a veterán autók vagy a konyhaművészet, lakberendezés vagy számítástechnikai ötletek. A Skypecast forgalmát a beszélgetés házigazdája moderálja, akinek lehetősége nyílik egyes résztvevők elnémítására, eltiltására, vagy a virtuális mikrofon átadására más résztvevőnek amikor az szólni kíván. Skypecast csevegő szoba nyitása és a csevegésben való részvétel teljesen ingyenes.

Számos Skype partner társaság folytat jelenleg kísérleteket Skypecast használhatóságáról saját közösségeiken belül. Például a blog-szerzői szoftverek fejlesztésében és szolgáltatások nyújtásában élvonalbeli Six Apart a Skypecast népszerűsítésével kívánja bővíteni online közösségeit. A blog írók Skypecast csevegéseket ütemezhetnek be és linkeket helyezhetnek el saját oldalaikon, lehetővé téve a Skype felhasználóknak, hogy a blog oldal elhagyása nélkül csatlakozhassanak a folyamatban lévő beszélgetéshez.

A Skypecast csevegő szobák bármely weboldalon elhelyezhetők egyszerű HTML utasítások alkalmazásával. A Skypecast csevegő szobákat a skypecasts.skype.com oldalon lehet megtekinteni.

További információk: a skype.com weboldalon.(Business Wire/OTS-Cégvonal)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.