Súlyemelő Eb: Tancsics ezüst és bronzérem

A kedd esti szakításezüst után - egy nap késéssel - szerdán összetettben bronzérmes lett Tancsics László az 56 kg-os kategóriában a lengyelországi Wladislawowóban zajló súlyemelő Európa-bajnokságon.

Az eredendően - 246 kg-mal - negyedikként zárt magyar versenyző azt követően avanzsált a harmadik helyre, hogy utóbb kiderült: a kedden előtte végzett örmény Arszen Tamrazjan (249 kg) szabálytalan módon az első fogásnemben negyedik szakításgyakorlatával érte el azt az eredményt, amellyel Tancsics elé került összetettben. A hibát csak másnap észlelték, s azt az Eb színhelyét felkereső Aján Tamással, a nemzetközi szövetség (IWF) magyar elnökével közölték a keddi viadalt kamerával rögzítő külföldi forgatócsoportok tagjai, a visszajátszott felvétellel igazolva, hogy az örményt tévesen hívták ki negyedszerre is. Tamrazjan viszont nem szólt az "alvó" zsűrinek, hogy ő bizony már túlvan a szabályok megengedte három kísérleten.

A fejlemények nyomán aztán szerdán helycserét hirdetett az európai szövetség, az EWF elnöksége: Tamrazjan visszacsúszott a negyedik helyre, míg a BKV Előre 28 éves versenyzője előbbre rukkolt az összetettben a harmadik helyre.

A férfi 56 kg végeredménye összetettben:
1. Vitalij Gyerbenyev (fehérorosz) 268 kg (szakítás: 123 kg, lökés: 145 kg)

2. Igor Grabucia (moldovai) 249 (110, 139)

3. Tancsics László 246 (112, 134)

...9. Ádám Róbert 217 (99, 118)

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.