Püspökladányban nem ismétlik meg a második fordulót

Elutasította választás második fordulójának megismétlésére vonatkozó beadványt Hajdú-Bihar megye 6. számú egyéni országgyűlési képviselői választókerületének választási bizottsága - közölte az MTI-vel hétfőn Keserű László, a választási iroda vezetője.

A kezdeményezést Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap Budapesten hozta nyilvánosságra. Azt mondta, olyan bizonyítékok vannak a birtokukban, amelyek véleményük szerint indokolják a szavazás megismétlését a püspökladányi választókerületben. Arra a kérdésre, melyek ezek a bizonyítékok, a szóvivő nem választolt, annyit közölt, hogy azokat kedden hozzák nyilvánosságra.

Az MTI érdeklődésére hétfőn az érintett választókerület választási irodájának vezetője elmondta: a választási bizottság szombati ülésén négy beadványt, köztük a választás második fordulójának a megismétlésére vonatkozó kezdeményezést tárgyalt.

Három esetben érdemi tárgyalás nélkül elutasította a kifogásokat, amelyek a törvényes határidő után érkeztek - mondta Püspökladány jegyzője. Hozzátette: a negyedik beadványt érdemben tárgyalták. Ez azt tartalmazta, hogy Püspökladány egyik városrészében szavazatvásárlás történt a választás napján, ezért kezdeményezték a választás második fordulójának megismétlését.

A bizottság döntése szerint a mellékelt videofelvételek alapján nem volt bizonyítható a szavazatvásárlás, de ha megtörtént volna, akkor sem befolyásolta volna érdemben a választás végeredményét, ezért a választókerületi választási bizottság a beadványt elutasította - mondta el az MTI-nek Keserű László.

A döntés ellen a Hajdú-Bihar megyei Területi Választási Bizottsághoz kedden 16 óráig lehet fellebbezést benyújtani - közölte az MTI-vel Vasas Lászlóné megyei főjegyző, a területi választási iroda vezetője. Tájékoztatása szerint egyébként Hajdú-Biharban a választás eredménye ellen nem emeltek kifogást.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.