Biztosítottak pénzéből biztosított szeretők

11 évi börtönre ítélte egy japán bíróság azt a férfit, aki cégének - egy biztosító társaságnak, pontosabban a biztosítottaknak - a pénzéből 17 szeretőt tartott az évek során.

Az 56 éves Macubajasi Maszaki a Shikishima Baking nevű sütőipari cég biztosító társaságának egyik vezetőjeként 979 millió jent (1 milliárd 817 millió forint) sikkasztott, hogy a tizenhét szeretőt fényűző módon kitarthassa. A férfi nős ember volt, ám felesége 31 évi házasság után elvált tőle - közvetlenül Maszaki letartóztatása előtt.

A szeretőkkel oly gáláns biztosító a legkisebb lelkiismeret-furdalást sem tanúsította ügyének tárgyalásán, sőt cinikusan kijelentette: a biztosító társaság hétezer tagját "szponzoroknak" tekintette, akik, mint fogalmazott, szeretőit támogatták befizetéseikkel.

A rendőrség feltételezi, hogy Maszaki valójában csaknem két milliárd jent sibolt 1990 óta, ám az összegnek mintegy fele már nem kérhető számon rajta, mert a bűntett azóta elévült.

A bíróság elnöke szerint a vádlott "szenvedélyeinek rabjává vált". A családja mindenesetre kiközösítette: nemcsak a felesége vált el tőle tavaly nyáron, édesanyja is keményen nyilatkozott, kifejtve, hogy nem fogadja be fiát, amikor az majdan letölti börtönbüntetését.
"Pátyolgassák a szeretői!" - mondta a mama egy tévéadásban. (MTI/AFP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.