Gratulált a magyar baloldalnak a szocialista EP-frakció elnöke

Levélben gratulált Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, Hiller István pártelnöknek és Tabajdi Csaba EP-delegációvezetőnek az MSZP választási sikeréhez Martin Schulz, az Európai Szocialista Párt európai parlamenti frakciójának elnöke. Gratulációjában Schulz kiemelte: az MSZP azzal, hogy kétszer egymás után elnyerte a választók többségének bizalmát, egyedülálló dolgot vitt végbe a közép-kelet-európai régióban - közölte az MSZP csütörtökön az MTI brüsszeli irodájával.

A közlemény szerint Schulz hangsúlyozta: az MSZP nagyarányú  győzelme bebizonyította, hogy a felelőtlen ígéretek korszaka lejárt.  A szocialisták a jobboldal populista ígéretversenyével szemben,  olyan programot alakítottak ki, amelynek garanciáját az EU-ból  érkező milliárdok képezik. 2007 és 2013 között várhatóan 7 ezer milliárd forint fejlesztési pénz érkezik Magyarországra. A magyar  szocialisták győzelme - véleménye szerint - elősegíti a régió  stabilitásának megőrzését és biztosítja a hosszú távú fejlődést  Magyarország számára.

A baloldal sikere ösztönzőleg hat és példát ad  a környező államokban választásokra készülő testvérpártoknak is. A  közelgő cseh, szlovák és osztrák választásokra utalva Schulz reményének adott hangot, hogy ezekben az országokban is képesek  lesznek összefogni a baloldal erői.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője kiemelte, hogy az Új Magyarország program és Gyurcsány  Ferenc kormánya általános elismerésnek örvend az európai képviselők  körében. - A választók azt a pártot támogatták, amelyik felelős, hosszú  távú fejlesztési programot, átfogó reformokat és nyugodt közéletet kínált nekik - mondta Tabajdi az MSZP közleménye szerint.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.