Bugár Béla: Kapcsolatunk a Fidesszel nem változik

Remélem, hogy a második Gyurcsány-kormánnyal barátságosabb lesz a kapcsolatunk, mint a leköszönő kabinettel - válaszolta lapunknak Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke.- Eddig azt kifogásoltuk, hogy nem mérlegelték kellőképpen a véleményünket, és a határon túli magyarságot érintő kérdésekben többször is nélkülünk döntöttek Budapesten. Kedvező változásnak tekintenénk a MÁÉRT mielőbbi összehívását. Elmondta azt is, hogy az MKP és a Fidesz - MPSZ együttműködésében semmi sem változik, hiszen mindkét tömörülés a konzervatív-keresztény erőket tömörítő Európai Néppárt tagja.

Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök egyelőre nem kommentálta a magyarországi választásokat. Csáky Pál pozsonyi kormányalelnök most az indulatok csitulását és a politikai lövészárkok fokozatos betemetését várja. Robert Fico, a pártok népszerűségi listáját toronymagasan vezető Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke lapunknak elmondta: Hazánkban aggodalmat váltott ki Orbán Viktor több, a letűnt korok szemléletét és törekvéseit idéző megnyilvánulása. Bízom abban, hogy mostantól csökken az a politikai feszültség.

Jirí Paroubek cseh kormányfő Gyurcsány Ferenc kimagasló politikai képességeit méltatta, kiemelve: a magyarországi választások révén tovább erősödtek az európai értékrendet képviselő és az integrációt szorgalmazó politikai erők. - Erre mostanság az Európai Unióban uralkodó állapotok miatt különösen nagy szükség van. A magyarországi baloldal sikere a cseh szocdemeket is még erőteljesebb munkára ösztönzi.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.