Egy pofon és sok minden más

Forgács Imre, az MSZP vámospércsi elnöke feljelentést tett a rendőrségen, mert állítása szerint egy fideszes aktivista - egy fiatal terhes nő - vasárnap délelőtt megpofozta. A Fidesz vámospércsi csoportja viszont arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az autóból kiszálló 5 hónapos terhes kismamát lefényképezte a helyi szocialista pártvezető, s amikor a kismama ezt szóvá tette, a férfi szidalmazni kezdte és bántalmazva: "bal karját meglökte és a hasába ütötte". A terhes nő látleletet készíttetett, s ugyancsak feljelentést tett a rendőrségen.

Forgács Imre ugyanakkor azt mondta: épp azt ellenőrizte, hogy történik-e szervezett szállítás a szavazókörökbe, amikor szóváltásba keveredett az állapotos asszonnyal. Az általa fideszes aktivistaként ismert nő azzal gyanúsította, hogy követte őt, majd pofon ütötte. Forgács hozzátette: nem bántotta az asszonyt, de feljelentést tett a rendőrségen könnyű testi sértés miatt. Tapasztalatai szerint történtek szervezett szállítások a nap folyamán, s ezt bejelenti a helyi választási bizottságnak.

Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke azt mondta: Földesen az egyik szavazókör előtt fideszes aktivisták listával a kezükben figyelték, hogy ki jelent meg a szavazáson, és ki nem. A szocialisták bejelentést tettek a választási bizottságnál. Bejelentették azt is, hogy a kampánycsend ideje alatt több szavazó automata telefonhívást kapott, a telefonban Eperjes Károly színész buzdított szavazásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az MSZP sorozatos kampánycsendsértések miatt tett bejelentéseket a választási bizottságoknál négy választási körzetben. Gyarmati Mihály, a párt megyei irodavezetője elmondta: szerintük fideszes aktivisták folytattak szórólapos és telefonos kampányt a megyében. Csengerben azzal fenyegettek meg közmunkás roma szavazókat, hogy nem kapnak több munkát, ha nem a Fidesz jelöltjére voksolnak. Szabolcsi fideszes politikusok arról számoltak be: videofelvételekkel tudják bizonyítani, hogy az MSZP romáktól vásárolt szavazatokat Kótajban és Nyírbélteken. Állításuk szerint egy voksért kétezer, míg egy, a szavazókörből kicsempészett szavazólapért háromezer forintot fizettek azoknak a romáknak, akik a szocialista jelöltre szavaztak.

Eperjes a telefon végén

Eperjes Károly, az Új Színház művésze az elmúlt napokban - a kampánycsend ideje alatt is - a nemzeti oldal támogatására szólított fel egy automata telefonüzenetben. Kérdésünkre, hogy valóban buzdított-e a Fideszre való szavazásra, azt mondta: az üzenetben nem egy konkrét párt melletti voksolásra kért fel, csupán azt mondta, hogy menjenek el szavazni. Ezt megtette az államfő is, így ebben nem lát semmi kivetnivalót. (S. M.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.