"Felnőttes" visszalépések Zalában

Nem vesz részt az országgyűlési választás második fordulójában a zalai 1. számú (zalaegerszegi) választókerület MDF-es jelöltje, Baján Antal. Ezt maga az érintett közölte az MTI-vel.

Baján Antal, a kisebbik ellenzéki párt megyei elnöke nem indokolta visszalépését, amelyről - mint mondta - nem egyik, vagy másik párt jelöltje javára döntött. "A programunkban szerepel, hogy az MDF felnőttnek tekinti a választókat, így hát akik az első fordulóban rám szavaztak nyilván képesek eldönteni, hogy vasárnap kire voksolnak" - közölte a politikus, aki választókerületében a harmadik helyen végzett az első fordulóban 6,58 százalékkal, az MSZP-s Kiss Ferenc (37,92) és Gyimesi Endre fideszes jelölt(49,91) mögött. Baján Antal kiemelkedőnek ítélte pártja első fordulós zalai eredményét, és ennek tulajdonítja, hogy az utóbbi napokban 11-en kérték felvételüket az MDF zalaegerszegi szervezetébe.

Az 5. számú országgyűlési választókerületben (Zalaszentgrót), a megye egyetlen független jelöltje, Boros Imre pénteken írásban jelentette be visszalépését. "Ez ügyben nem keresett meg egyik érdekelt párt sem, de a visszalépésem oka egyszerű: világossá vált számomra, hogy az emberek elsősorban pártszínekre és nem annyira az alkalmasnak vélt személyekre szavaznak" - kommentálta bejelentését a most záruló ciklus parlamenti képviselőjeként leköszönő Boros Imre. Hozzáfűzte, hogy "így legalább rajtam nem múlik a jobboldal esetleges győzelme ebben a kiélesedett küzdelemben". Boros Imre választókerületében a harmadik lett az első fordulóban, 12,55 százalékkal; Baracskai József(MSZP) 30,4 és Vígh László (Fidesz) 45,95 százalékkal előzte meg.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.