Orbán a vidéki mozgósítás kudarcáról

Orbán Viktor az MTV Nap-kelte című műsorában négyéves munkája legnagyobb kudarcának azt nevezte, hogy nem sikerült a vidéki választási részvételt felzárkóztatni a budapestihez, nem sikerült megmozdítani a vidéken élő embereket az első fordulóban.

"Ez a legnagyobb kudarca az elmúlt négy évnek az én munkámban (...), ezt tartom a legnagyobb hibának. Én négy éve dolgozom azon, és erősen hittem is abban, hogy sikerül valahogy elérnem azt, hogy a vidéki részvétel, választási részvétel meg fogja közelíteni, vagy legalábbis följebb csúszik, felzárkózik a budapestihez" - mondta a Fidesz elnöke utalva arra, hogy az első fordulóban Budapesten 74%-os, vidéken viszont csak 60% körüli volt a részvételi arány.

Véleménye szerint most ott tartunk, mint négy évvel ezelőtt, nem sikerült megmozdítani az első körben a magyar vidéket. Orbán Viktor hangsúlyozta: ha a vidék azt szeretné, hogy a kormány komolyan vegye az igényeit, támogassa céljait, és nem akarja, hogy a budapestiek szava többet érjen, akkor el kell menni szavazni.

A pártelnök szerint a második fordulós választási eredmény elsősorban azon múlik, hogy sikerül-e megmozdítani a vidéket, másrészt azon is, hogy akik eddig a Fideszre szavaztak, most is elmennek-e, illetve vannak-e olyan szavazók, akik ráébrednek, hogy a kormánykoalíció pártjai becsapták őket, ezért a Fideszre voksolnak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.