Dávid: "A Fidesz a motorja az országot behálózó sms-eknek, e-maileknek"

Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön Budapesten kijelentette, hogy alaptalanok a családját érintő híresztelések, amelyek szerinte a Fidesznek tulajdoníthatók.

"Orbán Viktor és a Fidesz elhatárolódása a családomat ért rágalmaktól ugyanis csak egy színjáték. A Fidesz a motorja az országot behálózó sms-eknek, e-maileknek" - mondta a pártelnök sajtótájékoztatóján.

Dávid Ibolya kijelentéseit Orbán Viktor csütörtöki televíziós interjújáról, valamint Újhartyán fideszes polgármesterének egy pártrendezvényen tett kijelentéseiről készült hangfelvétel bemutatásával támasztotta alá.

A TV2 Mokka című adásában Orbán Viktor az MDF elnökének fiával kapcsolatban úgy fogalmazott: "Dávid Ibolyának tehát igaza van, mert a hírek nem igazak. Tudom, mert utána kellett néznem, miután a pletyka elterjedt, mi is van ezzel az Ausztráliában tartózkodó fiúval. Ott semmi gond nincsen, az elérhető információk azt mutatják, hogy szó sincs semmiféle bűncselekményről, kábítószerről".

Dávid Ibolya ennek kapcsán feltette a kérdést: milyen alapon nyomoz fia után Orbán Viktor, hogyan és milyen módszerekkel kutakodik családja magánéletében, és milyen kapcsolatokat vett igénybe ehhez.

A másik felvételen, amelyet Dávid Ibolya közlése szerint az újhartyáni fideszes rendezvény helyszínén készített a hallgatóság egyik tagja, Manger Henrik polgármester, képviselőjelölt többek között arról beszél, hogy Dávid Ibolya fia drogüzletbe keveredett Amerikában, ahonnan Ausztráliába "kimenekítették" az amerikai igazságszolgáltatás elől. "A lényeg az, hogy ennek kapcsán, hogy úgy mondjam Dávid Ibolya mások kezében van. Nem teljesen önálló a cselekedete" - fogalmaz a felvételen a képviselőjelölt.

Dávid Ibolya elmondta: megbízásából egy ügyvédi iroda feljelentést tett Manger Henrik ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, valamint polgárjogi úton is feljelentést tett nem vagyoni kártérítés iránti kérelemmel. Emellett a Központi Nyomozó Főügyészségtől ügyészségtől eljárást kért ismeretlen tettes ellen az sms-ek és e-mailek ügyében, szintén nagyobb nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt.

Elmondta azt is, hogy az ausztráliai magyar nagykövetségen keresztül megkereste a queenslandi rendőrséget, ahol fia állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik. A hatóság igazolást állított ki arról, hogy fiának, Barbalics Miklósnak a neve nem található meg sem a helyi, sem az országos adatbázisban. Hozzátette, hogy fia nem járt még az Egyesült Államokban, nevére vízumkérelmet nem adtak le. A tájékoztatón a sajtó rendelkezésére bocsátották a queenslandi rendőrség és az Egyesült Államok budapesti főkonzulja levelének másolatát.

Dávid Ibolya leszögezte: a bizonyítékok bemutatásával a maga részéről le kívánja zárni az ügyet.

Kérdésre beszélt arról, hogy nincs információja azokról az állításokról, amelyek az MDF listáján szereplő Tisztelet Társaságának tagjaival kapcsolatban jelentek meg a sajtóban. Elmondta azt is, hogy a Tisztelet Társaságának tagjai közül várhatóan egy jelölt, Vas János kerül majd be az MDF parlamenti frakciójába.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője a következőképpen reagált az MDF-elnök sajtótájékoztatójára: "Ha már Dávid Ibolya nem akar segíteni a polgári erők győzelmében, akkor arra kérjük, hogy legalább a mindennapra jutó, Fideszt érintő alaptalan vádaskodásával ne ártson". Ugyanakkor hangsúlyozta: a Fidesz a leghatározottabban visszautasít minden méltatlan, igaztalan támadást, bárkit is érjen ilyen a magyar közéletben. "Így Dávid Ibolya is számíthat a mi együttérzésünkre, és hogy elítéljük az őt és családját érintő bármilyen támadást" - tette hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.